Israel: Un ministru ultraortodox a demisionat din cauza intenţiei guvernului de a impune măsuri de izolare

Israel: Un ministru ultraortodox a demisionat din cauza intenţiei guvernului de a impune măsuri de izolare

Ministrul israelian al construcţiilor, Yaakov Litzman, membru al partidului ultraortodox Iudaismul Unit al Torei (UTJ), a demisionat duminică din cauza intenţiei guvernului de a impune măsuri de izolare pentru o perioadă de două săptămâni care ar include şi sărbătoarea de Yom Kippur, cea mai importată din calendarul iudaic, transmite dpa.

Noile măsuri de izolare le-ar interzice credincioşilor să se roage în sinagogi, a scris ministrul în demisia trimisă premierului Benjamin Netanyahu.

Yom Kippur (sau Ziua ispăşirii) începe la asfinţitul soarelui în ziua de duminică, 27 septembrie.

https://www.facebook.com/timesofisrael/posts/3043089552464401?__xts__%5B0%5D=68.ARCbuhQEgyZThFS8xqG3ItXuSYikuTmTDOrF9lzZmXNUV0pZJjlvV6ImCtBvl9JBvkD0muV_9OwNDGklRNQGx-fPRzAwuSfKSMzIK0RDOa6z96FHWpk5pzQ5Y1HYOE9a_VtwLzOEuujGv3cVy8pASdwuI8xp1qj7Nwi9i2FjZcdh3yreLTk3UCiJnGinc-5uB-rCAWMZO5jun8giEdN9EvDv9_TowTkmyCOI00mkW8_XYbwgPZUg4RuJ77Oq8L8hbYxku-xU930knr12PouiziYcW0jfZHwDwLSKbbzWYuF9RkU0ROcnHHj8FQ9JOdYZr-kUngUXOmmf_JlU-3TkBuXMdQ&__tn__=-R

Demisia ministrului Litzman survine pe fondul unei dezbateri aprinse în guvernul Netanyahu cu privire la propunerea de carantină, care ar începe vineri, în ajunul Anului Nou evreiesc. Un vot pe acest subiect este prevăzut în cursul acestei duminici.

Joi, numărul de cazuri zilnice în Israel a depăşit pentru prima dată pragul de 4.000, după mai multe zile în care trecuse de 3.000.

Israelul şi-a doborât iar recordul de infectări COVID zilnice. Nimeni nu mai are voie să iasă din casă după 7 seara

Numărul de infectări a început să crească de când Israelul a relaxat în mai primele măsuri de izolare impuse la mijlocul lui martie. Au fost afectate mai ales localităţi aglomerate cu comunităţi de evrei ultraortodocşi şi comunităţi arabe, unde rezidenţii s-au strâns în adunări numeroase, inclusiv la rugăciuni şi nunţi, încălcând restricţiile dictate de Ministerul Sănătăţii.

Până în prezent, Israelul a raportat puţin peste 150.000 de cazuri de infectare şi 1.103 decese asociate COVID-19, la o populaţie de 9,2 milioane de locuitori. Aproape 115.000 de persoane au fost declarat vindecate, iar 130 de pacienţi se află la terapie intensivă, asistaţi de ventilatoare.

Protest masiv în Israel: Scandări împotriva lui Netanyahu, arestări și agresivități din partea polițiștilor

Restricții relaxate în Israel: persoanele venite din 20 de țări nu mai intră în carantină. România nu e pe listă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇