Israelul şi-a doborât iar recordul de infectări COVID zilnice. Nimeni nu mai are voie să iasă din casă după 7 seara

Israelul şi-a doborât iar recordul de infectări COVID zilnice. Nimeni nu mai are voie să iasă din casă după 7 seara

Numărul cazurilor zilnice de infectare cu noul coronavirus a atins un nou nivel record – 3.392 de cazuri – în Israel, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii din această ţară.

Acesta este cel mai mare număr de infectări raportate într-o singură zi în Israel de la debutul pandemiei de COVID-19. Precedentul record data din 2 septembrie şi era de 3.173 de cazuri, scrie DPA.

Potrivit sursei citate, disensiunile politice împiedică realizarea unei lupte eficiente împotriva epidemiei de coronavirus din Israel.

În locul măsurilor de carantină plănuite iniţial pentru 40 de localităţi care au raportat cele multe cazuri de coronavirus, vor fi impuse interdicţii de ieşire din casă pe timpul nopţii, între orele locale 19:00 şi 05:00, începând de marţi seară.

Primarii l-au amenințat pe Netanyahu

Potrivit presei israeliene, restricţiile propuse iniţial au fost diminuate după ce primarii din patru comunităţi cu opinii religioase stricte au transmis prim-ministrului Benjamin Netanyahu o scrisoare vehementă, în care ar fi ameninţat cu retragerea sprijinului lor politic.

Restricții relaxate în Israel. Persoanele venite din 20 de țări nu mai intră în carantină. România nu e pe listă

Partidele religioase din Parlamentul Israelului, Knesset, sunt considerate aliate apropiate ale premierului Netanyahu. De multe ori, ele reuşesc să încline balanţa în favoarea candidaţilor câştigători în timpul alegerilor.

În total, 135.043 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 au fost confirmate în Israel după ce pandemia a ajuns în această ţară. Totodată, 1.026 de persoane au murit din cauza maladiei COVID-19.