Israel: Protestatarii cer demisia lui Netanyahu, acuzându-l de corupţie şi gestionarea necorespunzătoare a crizei coronavirusului

Israel: Protestatarii cer demisia lui Netanyahu, acuzându-l de corupţie şi gestionarea necorespunzătoare a crizei coronavirusului

Mii de israelieni s-au adunat sâmbătă în faţa reşedinţei din Ierusalim a premierului Benjamin Netanyahu, pe fondul nemulţumirii în creştere faţă de acuzaţiile de corupţie cu care se confruntă premierul şi faţă de modul în care a gestionat criza coronavirusului, relatează Reuters.

Protestatarii au arborat steaguri naţionale şi au cerut demisia premierului, pe care l-au atenţionat că i-a „expirat timpul”, conform unui mesaj luminos proiectat pe o clădire.

Netanyahu, care şi-a început în mai un al cincilea mandat, după o cursă electorală tensionată, îi acuză la rândul său pe protestatari că subminează democraţia şi media israeliene că încurajează contestarea.

ADVERTISING

"Al doilea val" de COVID-19 şi reintroducerea de restricţii, după ce în mai Israelul a ridicat interdicţiile de circulaţie care au dus la "aplatizarea" curbei infectărilor, au împins cota de popularitate a lui Netanyahu sub 30%.

Şomajul trece de 20%, iar economia ţării se estimează că se va contracta cu 6% în acest an.

Citește mai multe despre:

ADVERTISING

Mii de israelieni au protestat la Tel Aviv faţă de modul în care Guvernul gestionează criza provocată de pandemie

Procesul de corupţie al lui Benjamin Netanyahu va începe în ianuarie. Martorii vor fi audiaţi de trei ori pe săptămână


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇