Joe Biden participă la Summitul Formatului Bucureşti, găzduit azi de Iohannis

Joe Biden participă la  Summitul Formatului Bucureşti, găzduit azi de Iohannis

Klaus Iohannis este gazda Summitului Formatului Bucureşti (B9), alături de preşedintele Poloniei Andrzej Duda.

Președintele polonez vine la București pentru acest eveniment, în timp ce ceilalți şefi de state din Formatul Bucureşti, precum şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, vor participa prin videoconferință.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

La eveniment vor participa și preşedintele Joe Biden şi secretarul de stat Antony Blinken. Cei doi oficiali vor participa de la Casa Albă, la ora locală 10:30. Evenimentul este programat să înceapă de la ora 16:00, ora României.

„Agenda reuniunii la nivel înalt vizează pregătirea Summitului NATO care va fi organizat la Bruxelles, la 14 iunie 2021, cu accent special pe consolidarea relaţiei transatlantice, a posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, precum şi pe procesul de reflecţie NATO 2030.

Reuniunea va avea loc inclusiv în contextul recentelor evoluţii îngrijorătoare de securitate din regiunea Mării Negre. Dialogul şi cooperarea cu partenerii din Vecinătatea Estică, sprijinul pentru consolidarea capacităţilor acestora de apărare, precum şi sporirea rezilienţei NATO, a aliaţilor şi partenerilor în faţa provocărilor actuale de securitate, vor fi, de asemenea, abordate de participanţii la reuniunea de vârf”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Formatul Bucureşti (B9) este o iniţiativă lansată de preşedinții Klaus Iohannis şi Andrzej Duda la care participă statele membre NATO situate pe Flancul Estic al Alianţei: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

Primul Summit B9 a fost organizat la Bucureşti, în noiembrie 2015. Reuniunile ulterioare la nivel înalt au avut loc la Varşovia (8 iunie 2018) şi Košice (28 februarie 2019).

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!