Iohannis, despre revocarea ministrului de Finanțe: Premierul știe ce face

Iohannis, despre revocarea ministrului de Finanțe: Premierul știe ce face

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat revocarea lui Alexandru Nazare de la Ministerul de Finanţe. Acesta consideră că premierul are dreptul să îşi schimbe echipa când crede că lucrurile trebuie să meargă mai bine.

Iohannis a subliniat că Guvernul are susţinerea PNL şi a coaliţiei.

„Cred că este bine să vedem lucrurile într-o notă realistă. Guvernul are sprijinul partidului şi are tot sprijinul coaliţiei din care a rezultat. Iar dacă premierul a considerat că e necesară schimbarea unui ministru, înseamnă că a făcut o evaluare şi ştie ce face.

ADVERTISING

Premierul este cel care ştie cum funcţionează Guvernul şi până la urmă premierul este responsabil pentru buna funcţionare a Guvernului, are tot dreptul să schimbe echipa, când crede că lucrurile pot merge mai bine”, a declarat preşedintele, vineri, întrebat dacă există sprijin pentru Executiv din partea PNL din cauza rupturii între conducerea partidului şi prim-ministru.

Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru revocarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor, precum şi decretul pentru preluarea interimară a portofoliului de către premierul Florin Cîţu.

ADVERTISING

Prim-ministrul Florin Cîţu a precizat că a discutat cu liderii coaliţiei despre această remaniere, că în cursul zilei de marţi a informat despre această decizie şi că a avut încă o discuţie joi dimineaţă cu toţi liderii coaliţiei.

La rândul său, Alexandru Nazare a explicat că şi-a făcut treaba la minister, cu rezultate vizibile, apreciate de multe ori chiar şi de şeful Guvernului. El a adăugat că i-a spus prim-ministrului că nu are motive întemeiate ca să demisioneze din funcţie.

Joi seară, el a transmis un mesaj de stabilitate şi continuitate, în special pentru investitori, care nu trebuie să interpreteze că ar exista în România vreo criză politică.

ADVERTISING

Citeşte analiza: Substratul revocării ministrului Nazare. Umflarea lui Florin Cîțu

Vezi şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇