Dan Barna explică revocarea lui Nazare: Colaborarea dintre premier și ministrul de Finanțe nu mai funcționa

Dan Barna explică revocarea lui Nazare: Colaborarea dintre premier și ministrul de Finanțe nu mai funcționa

Co-președintele USR PLUS, Dan Barna, a confirmat cele spune de Florin Cîțu privind revocarea ministrului de Finanțe, Alexandru Nazare.

Barna a precizat că a fost informat marti seara de premier că îi va solicita lui Nazare să demisioneze, iar azi dimineață, la prima oră, l-a anunțat că îl va remania pe ministru.

”Azi dimineață la prima ora m-a sunat și mi-a spus că îl va retrage pe ministrul de Finanțe, în urmă cu o zi și jumătate mi-a spus că îi va cere demisia”, a declarat Dan Barna, într-o intervenţie la Digi24.

ADVERTISING

Vicepremierul a subliniat că știa că nu există o colaborare bună între premier și ministrul de Finanțe. Barna nu a avut nicio obiecție în ceea ce privește decizia lui Cîțu, pentru că portofoliul aparține PNL.

”Știam că există o situație cam dificilă între ei, mai menționase premierul înainte. Colaborarea dintre premier și ministrul de Finanțe nu mai funcționa. Fiind o nominalizare a PNL, am respectat decizia, nu am avut obiecțiuni”, a precizat Barna.

Întrebat care au fost motivele revocării, vicepremierul a afirmat că au existat diverse blocaje ale unor acte normative ale Ministerului de Finanțe.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Au mai fost diverse blocaje ale unor acte normative, unele s-au deblocat, altele nu. Sunt exemple legate de întarzierea acelor reforme de facturare, alte direcții, nu e rolul meu să fac evaluarea, e ministerul PNL”, a completat Barna.

În ceea ce privește viitorul ministru al Finanțelor, co-președintele USR PLUS a spus că speră să asigure o colaborare mai bună la nivelul Guvernului.

”E mereu loc de o comunicare mai bună. Sperăm ca următorul ministru să asigure o colaborare și o funcționare mai bună a Guvernului”, a punctat Dan Barna.

ADVERTISING

Chestionat și despre tensiunile din PNL, mai exact dintre cele două tabere ale candidaţilor la șefia partidului, Ludovic Orban și Florin Cîțu, Barna a afirmat că acestea nu se simt la nivelul Guvernului.

”Tensiunea nu se simte în Guvern. Nu am simțit în sedinta de guvern de azi, nu am văzut tabere. Cum decid colegii din PNL să administreze această perioadă de campanie electorală este problema lor”, a conchis Dan Barna.

Premierul Florin Cîțu l-a revocat, joi, pe ministrul de Finanțe, Alexandru Nazare.

Decretul a și fost semnat de președintele Klaus Iohannis. De asemenea, şeful statului a semnat decretul pentru desemnarea premierului Florin Cîţu ca ministru interimar al Finanţelor.

Cîțu a precizat că a discutat cu liderii coaliţiei, marți seară, despre această remaniere și i-a cerut ministrului de Finanțe demisia. După ce Nazare a refuzat, joi dimineaţă, s-a întâlnit iar cu toţi liderii coaliţiei și i-a anunțat că îl va revoca pe ministru.

Referitor la motivele revocării, Florin Cîțu a declarat că s-a făcut o evaluare a celor șase luni de mandat și s-a constatat că există proiecte întârziate, legate de fonduri europene și evaziune fiscală.

Iată şi alte reacţii politice la revocare:

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇