Iohannis anunţă când începe vaccinarea pentru populaţie: Până la sfârșitul primăverii, sper să terminăm prima rundă pentru toată lumea

Iohannis anunţă când începe vaccinarea pentru populaţie: Până la sfârșitul primăverii, sper să terminăm prima rundă pentru toată lumea

Primii care vor face vaccinul antiCOVID sunt cei din sistemul medical, între care și voluntarii care vor participa la imunizare, și populația vulnerabilă, iar Administrația Prezidențială și Guvernul se vor vaccina cu a doua tranșa de vaccin, susţine președintele Klaus Iohannis.

„Din media internațională cu siguranță ați aflat că deja sunt efectiv pregătite primele tranșe de vaccin și sperăm la începutul anului viitor să le avem și aici, în România, și să începem cu personalul medical, inclusiv studenții voluntari.

Am discutat cu domnul ministru al Sănătății să-i prindem în rândul personalului medical, ca să poată continua munca pe care o fac cu multă dăruire și pentru ca să își poată continua pregătirea, inclusiv la patul bolnavului”, a spus Iohannis, duminică, după o vizită la call-center-ul DSP Bucureşti de la Arena Naţională.

ADVERTISING

Întrebat dacă persoanele aflate la conducerea țării vor intra la vaccinare în prima linie, Iohannis a precizat că primii imunizați vor fi cei din rândul personalului medical și persoanele care au boli ce se agravează dacă se infectează cu COVID-19.

„În prima linie intră personalul medical, persoanele care au boli despre care știm că agravează această boală provocată de noul coronavirus și personalul esențial. Doar în tranșa a doua intră Administrația Prezidențială, Guvernul și așa mai departe și eu cred că lucrurile sunt bine gândite în această strategie.

Împreună cu domnul ministru, împreună cu Guvernul, am găsit o echipă tânără, foarte hotărâtă și foarte bine pregătită care a lucrat la această strategie de vaccinare, care se va ocupa și de punerea în practică a acestei strategii.

ADVERTISING

În principal vor fi medici și civili și militari, va fi personalul care sprijină, asistente, surori medicale, înregistratori, fiindcă toate aceste acte trebuie înregistrate. Este nevoie de mii de oameni și probabil vom avea nevoie și aici de voluntari”, a subliniat Klaus Iohannis.

ADVERTISING

Acesta a discutat chiar cu reprezentantul studenților de la Medicină și a spus că studenții sunt pregătiți să vină să facă voluntariat și în campania de vaccinare.

Populaţia se vaccinează la primăvară

Întrebat când preconizează că se va putea vaccina populația generală, Iohannis a replicat că acest lucru se va întâmpla probabil în primăvară.

„Am discutat aceste chestiuni în câteva întâlniri de tip videoconferință la Consiliu și cei din Comisie care se ocupă de relația directă cu producătorii de vaccin ne-au spus că este destul de probabil ca primele tranșe de vaccin să vină la începutul anului viitor.

Va continua livrarea tranșelor până când vor fi toate livrate, însă vaccinarea în masă, a populației care nu este nici în prima linie, nici cu comorbidități, nici cu sensibilități, se va produce probabil în primăvara.

Deci putem să ne gândim că undeva la începutul anului ianuarie – februarie, în cea mai bună variantă. (...) Încă nu există niciun vaccin aprobat, dar se pare că este aproape. Va începe cu personalul medical, se va merge mai departe în tranșe și poate până la sfârșitul primăverii să terminăm prima rundă de vaccinare și pentru toată lumea”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele României, Klaus Iohannis, susține o declarație de presă la finalul vizitei la Call Center DSP București.

Președintele României, Klaus Iohannis, susține o declarație de presă la finalul vizitei la Call Center DSP București.

Posted by Guvernul României on Sunday, November 29, 2020

Cum a răspuns Iohannis când a fost întrebat dacă voluntarii DSP s-au testat înainte de vizita lui şi li s-a spus să nu îl privească în ochi (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇