Cum a răspuns Iohannis când a fost întrebat dacă voluntarii DSP s-au testat înainte de vizita lui şi dacă li s-a spus să nu îl privească în ochi (Video)

Cum a răspuns Iohannis când a fost întrebat dacă voluntarii DSP s-au testat înainte de vizita lui şi dacă li s-a spus să nu îl privească în ochi (Video)

Preşedintele Klaus Iohannis a fost, duminică, într-o vizită la call-center-ul DSP Bucureşti, de la Arena Naţională, unde se lucrează cu voluntari.

El a acuzat un fake news când o jurnalistă l-a întrebat dacă voluntarilor de la DSP li s-a spus să nu îl privească în ochi pentru că nu îi place asta.

"V-ați uitat în ochii mei și v-ați convins că e un fake news, o minciună. Dimpotrivă, eu am venit aici să vorbesc cu oamenii despre ce fac ei, să mă uit în ochii lor şi să îmi spună ce probleme au şi cam asta fac peste tot unde merg - mă uit în ochii oamenilor şi întreb cum lucrează şi care sunt problemele lor, iar jurnaliştii cu care mă întâlnesc destul de des cred că au aceeaşi impresie că noi, de fapt, vrem să facem să meargă treaba ceas", a precizat preşedintele.

Iohannis-la-DSP
Foto: Administraţia Prezidenţială

Aceeaşi jurnalistă a vrut să ştie şi dacă e adevărat că voluntarii DSP s-au testat pentru Covid înainte de vizita lui Klaus Iohannis.

ADVERTISING

"Am înţeles şi eu că a fost o acţiune de testare voluntară, mulţi s-au testat şi mi se pare un lucru foarte bun. Cum este o activitate voluntară ceea ce fac ei, cred că dacă li se pune la dispoziţie o testare, tot pe bază voluntară, este un lucru foarte bun. Se simt şi ei mai siguri şi pot lucra cu mai mult spor", a replicat preşedintele.

Cât despre definiţia de caz în baza căreia s-au făcut aceste testări, având în vedere că există contacţi direcţi ai bolnavilor de Covid care nu beneficiază de testări gratuite până nu dezvoltă simptome, şeful statului a aruncat pisica în curtea DSP. El a spus că "doamna director de la DSP poate să explice în ce bază au fost ei testaţi".

ADVERTISING
Președintele României, Klaus Iohannis, susține o declarație de presă la finalul vizitei la Call Center DSP București.

Președintele României, Klaus Iohannis, susține o declarație de presă la finalul vizitei la Call Center DSP București.

Posted by Guvernul României on Sunday, November 29, 2020

Direcţiile de Sănătate Publică, inclusiv DSP Bucureşti, au fost criticate intens în contextul pandemiei, fie pentru că nimeni nu le răspundea la telefon celor care sunau pentru a solicita informaţii, fie pentru lipsa de proceduri, fie pentru comunicare deficitară.

DSP încă are nevoie de ajutor pentru a rezolva telefonic anchetele epidemiologice. Sunt chemaţi la voluntariat toți studenții din Capitală

La Bucureşti, un ONG a venit în ajutorul celor de la DSP depăşiţi de situaţie, în condiţiile în care erau oameni care reclamau că sună zile în şir fără a li se răspunde.

ADVERTISING

Studenții la Medicină sunt voluntari la DSP București

În fiecare zi, circa 50 de voluntari, dintr-un call center suport creat de ONG-ul Geeks for Democracy, au preluat această sarcină de la DSP şi răspund cetăţenilor. 

Vrem să reducem EXPLOZIA: Povestea voluntarilor care ajută DSP București în lupta împotriva Covid-19


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇