Iohannis merge la Arena Naţională, în vizită la call-center-ul DSP

Iohannis merge la Arena Naţională, în vizită la call-center-ul DSP

Preşedintele Klaus Iohannis face duminică o vizită la call-center-ul DSP Bucureşti, de la Arena Naţională.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Iohannis are înscrisă în program duminică, la ora 11:00, ”vizită la Call Center DSP Bucureşti – Arena Naţională”.

Direcţiile de Sănătate Publică, inclusiv DSP Bucureşti, au fost criticate intens în contextul pandemiei, fie pentru că nimeni nu le răspundea la telefon celor care sunau pentru a solicita informaţii, fie pentru lipsa de proceduri, fie pentru comunicare deficitară.

ADVERTISING

DSP încă are nevoie de ajutor pentru a rezolva telefonic anchetele epidemiologice. Sunt chemaţi la voluntariat toți studenții din Capitală

La Bucureşti, un ONG a venit în ajutorul celor de la DSP depăşiţi de situaţie, în condiţiile în care erau oameni care reclamau că sună zile în şir fără a li se răspunde.

În fiecare zi, circa 50 de voluntari, dintr-un call center suport creat de ONG-ul Geeks for Democracy, au preluat această sarcină de la DSP şi răspund cetăţenilor. 

Vrem să reducem EXPLOZIA: Povestea voluntarilor care ajută DSP București în lupta împotriva Covid-19

ADVERTISING

Direcţiile de Sănătate Publică au fost invocate şi în cea mai recentă conferinţă a şefului statului, în legătură cu numărul de teste zilnice pentru noul coronavirus.

”Capacitatea de testare este destul de mare. Într-adevăr, teoretic am putea să prelucrăm până în 50.000 de teste, însă testările se fac fie la cei care sunt trimişi acolo de DSP-uri, deci din oficiu, cazurile suspecte, fie se fac la persoane la cerere.

Mai mult decât s-a făcut nu a existat cerere. La noi, persoanele nu se testează în masă, fiindcă aceste proceduri nu sunt posibile cu instalaţiile existente, iar numărul de persoane trimise de DSP-uri şi solicitări de persoane fizice care vor să fie de bunăvoie testate sunt cele pe care le vedeţi zilnic comunicate”, declara preşedintele.

ADVERTISING

Şi premierul Ludovic Orban a vizitat în urmă cu patru săptămâni call-centre-ul DSP Bucureşti pentru a le mulţumi voluntarilor de la Medicină care răspundeau cetăţenilor care au nevoie de informaţii. 

Studenții la Medicină sunt voluntari la DSP București

”Am făcut o vizită să le mulţumim voluntarilor studenţi la Medicină care ne ajută în call-centerele care asigură interacţiunea cu cetăţenii, în bătălia contra Covid. Aici este organizat un call-center cu 72 de posturi, prin care se comunică cu cetăţenii municipiului Bucureşti, persoane diagnsticte pozitiv, se efectuază anchete pidemiologice şi se asigură o comunicare cu cei care au nevoie de informaţii”, a declarat atunci premierul Ludovic Orban. 

Acesta a precizat că este un call-center suplimentar faţă de cele care există deja.

”Creşterea ratei de răspuns a fost obiectivul pe care l-am urmărit în mod constant. (...) Sigur că este foarte greu să răspunzi la mii de apeluri, dar s-au făcut îmbunătăţiri”, a mai declarat Orban, care a precizat că, în timp, obiectivul este de a se putea răspunde la toate apelurile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇