Iohannis a convocat ședința CSAT. Drogurile sunt primul subiect pe listă

Iohannis a convocat ședința CSAT. Drogurile sunt primul subiect pe listă

Președintele Klaus Iohannis a convocat Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Ședința are loc joi, 12 octombrie, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni.

În comunicatul transmis de Administrația Prezidențială sunt prezentate și subiectele de pe ordinea de zi, iar primul pe listă este consumul de droguri și alte substanțe stupefiante de către elevi și tineri.

Restul temelor au legătură cu războiul Rusiei în Ucraina.

Astfel, vor fi discutate evoluțiile privind situația de securitate în regiunea Mării Negre și implicațiile pentru România, vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale și se vor lua decizii privind planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2024-2033.

ADVERTISING

Iohannis anunțase pe 11 septembrie, la deschiderea anului școlar, că a decis ca problema drogurilor să fie discutată în CSAT, considerând că este o amenințare la adresa securității naționale.

„Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant - cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluții pentru a combate acest flagel. Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT această problemă”, a anunțat atunci șeful statului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În ce privește securitatea României, a cerut pe 3 octombrie, în cadrul consultărilor politice organizate de președintele SUA, Joe Biden, cu lideri internaționali din state membre UE, NATO și G7, capabilități sporite pentru detectarea și interceptarea dronelor, precum și pentru o apărare aeriană mai puternică


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇