Trei profesori sunt suspectați de trafic de droguri, în două cazuri diferite, din Bacău și Buzău. Și la Târgoviște se vindea canabis la școală

Trei profesori sunt suspectați de trafic de droguri, în două cazuri diferite, din Bacău și Buzău. Și la Târgoviște se vindea canabis la școală

Un profesor de engleză a fost condus, marţi, la audieri de procurorii DIICOT Bacău, fiind bănuit de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În plus, surse citate de Hotnews spun că sunt suspectați de trafic de droguri și doi profesori din Buzău.

Iar la elevii de liceu și de școală generală din Târgoviște erau aprovizionați cu droguri contra sumei de 50 de lei per doză.

O amplă acţiune antidrog are loc azi, la nivel naţional, cu 260 de percheziţii în desfăşurare. Câteva cazuri au atras însă atenţia.

Profesor de engleză şi dealer de canabis

Primul este un profesor de engleză care devenise dealer. Bărbatul are circa 30 ani şi predă la trei şcoli generale din judeţul Bacău, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Procurorii DIICOT efectuează, marţi, trei percheziţii domiciliare în acest caz.

"Din cercetările efectuate, a rezultat că, de la începutul anului 2023, un făptuitor a cultivat plante de canabis într-o seră, amplasată într-o localitate din zona rurală a judeţului, în scopul comercializării drogului de risc către consumatori de pe raza judeţului Bacău, pentru suma de 70 lei pentru un gram", se arată într-un comunicat al DIICOT Bacău.

ADVERTISING

Oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău au declarat, marţi dimineaţă, pentru News.ro că nu au fost înştiinţaţi în legătură cu un astfel de caz şi că instituţia nici nu a primit vreo sesizare despre faptul că vreun cadru didactic ar face trafic de stupefiante.

Doi profesori vindeau droguri la Buzău, prin aplicaţii criptate

Tot marţi au loc 26 de percheziții în județele Buzău, Vrancea, Brăila și Teleorman, într-un dosar de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că printre traficanţi sunt doi profesori. Unul predă la un liceu tehnologic din oraşul Buzău, iar celălalt la o școală specială.

În perioada ianuarie-septembrie 2023, mai mulți suspecți din județul Buzău au achiziționat, de la persoane din județele Vrancea, Brăila și Teleorman, diferite cantități de droguri de risc (canabis), mare risc (3-CMC, MDMB-4en-PINACA) și substanțe psihoactive (2-CMC, ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-BUTINACA și 5F-ADB), pentru a le vinde către consumatori din oraşul Buzău, transmite DIICOT.

Drogurile erau comandate prin intermediul unor aplicații online criptate, iar plata se realiza prin transferuri în echivalentul unei criptomonede.

ADVERTISING

Distribuția și vânzarea ulterioară a drogurilor avea loc fără ca persoanele să se întâlnească, cumpărătorul primind, după ce efectua plata, o fotografie și coordonatele GPS ale locului în care se aflau drogurile ce făcuseră obiectul tranzacției.

La sediul DIICOT Buzău vor fi conduse 25 de persoane, în vederea audierii.

Droguri vândute în școli și licee din Târgoviște

Iar la Târgovişte vorbim de elevi de liceu și de școală generală care erau aprovizionați cu droguri contra sumei de 50 de lei per doză de trei persoane la care au loc, marți, percheziții.

Dealerii vindeau droguri și „pe datorie”.

DIICOT precizează că, în perioada august – septembrie 2023, trei persoane au comercializat, în mod repetat, pe raza municipiului Târgoviște, inclusiv către tineri din școli și licee, cantități de canabis cu suma de 50 lei pentru un gram.

Din cercetările efectuate a mai rezultat că unul dintre făptuitori achiziționa drogul de risc „pe datorie”, iar din suma încasată după comercializare achita costul drogurilor cumpărate.



În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇