Încă un medic pe listele PSD pentru Parlament: Rectorul Universității de Medicină din Tg. Mureș, pe care Ciolacu crede că îl cheamă Ambrozie

Încă un medic pe listele PSD pentru Parlament: Rectorul Universității de Medicină din Tg. Mureș, pe care Ciolacu crede că îl cheamă Ambrozie

Marcel Ciolacu a anunțat, luni, că la alegerile parlamentare va candida pe listele PSD Mureș rectorul și medicul Leonard Azamfirei.

Rectorul UMFST (Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade”) Târgu Mureș, Leonard Azamfirei, este pe locul 1 la Senat pe listele PSD Mureș.

Ciolacu a făcut o greșeală când l-a prezent pe medic. În loc să pronunțe ”Azamfirei”, liderul PSD a spus... ”ambrozie”.

”(...) astăzi doresc să vi-l prezint pe domnul profesor doctor Ambrozie Leonard, pentru… rectorul facultății UMF din Târgu Mureș”, a zis Marcel Ciolacu. Momentul poate fi urmărit de la minutul 02:05.

ADVERTISING
https://www.facebook.com/PartidulSocialDemocrat/videos/474276453553152

Vasile Dâncu, alături de care șeful PSD a susținut conferința, a spus că ”nevoia de specialiști este foarte importantă”.

Despre Leonard Azamfirei, social-democratul a spus că este unul dintre cei mai respectați oameni din Târgu Mureș, fiind un profesor reputat.

Dacă vrei să vezi cât de cinstit e un doctor, fă-l parlamentar

De ce a ales PSD

La rândul său, medicul a spus că e onorat că a fost invitat să candideze la alegerile parlamentare din partea PSD.

”Vă mărturisesc că am fost onorat de invitația pe care conducerea PSD mi-a făcut-o, de a deveni parte a unei echipe care se reașază din temelii. Probabil că invitația a venit și prin prisma unei expertize duble pe care o am. Ca rector și ca medic primar, zona ATI.

ADVERTISING

În ambele domenii cunosc bine și lucrurile bune, dar și deficiențele pe care le are în continuare fie unul, fie celălalt sistem”, a declarat Leonard Azamfirei.

Puteți analiza aici CV-ul medicului Azamfirei.

De asemenea, profesorul universitar a mai spus că a văzut la PSD o dorință de schimbare, care deja se concretizează.

”Am răspuns invitației, pentru că am văzut o dorință - care deja devine concretă - de schimbare prin voci noi, prin oameni noi, care au mesaje social-democrate.

Pentru că, până la urmă, social-democrația este un lucru care trebuie să aducă bunăstare oamenilor și unde dacă nu în zona de învățământ și sănătate? Acest domeniu e mai apropiat de social-democrație. Vorbim despre politici pe sănătate, politici pe educație.

ADVERTISING

Cred că politicile statului trebuie să fie deasupra politicilor de partid și trebuie să reușim să creăm un sistem predictibil, robust, conectat cu ce se întâmplă în zona europeană.

Misiunea mea ca viitor parlamentar este o misiune pe care o leg în primul rând de Parlmentul României și în plan ulterior și de partidul la care am aderat. Cred că expertiza pe care o voi aduce eu, alături de alți specialiști din România, poate să creeze un suflu nou social-democrației din România”, a mai punctat rectorul UMFST Târgu Mureș.

Amintim că pe listele PSD pentru alegerile parlamentare se mai regăsesc doi medici: Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, și Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Matei Balș din Capitală.

Citește mai multe despre acest subiect:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇