E oficial: Alexandru Rafila candidează pe lista PSD la Camera Deputaților

E oficial: Alexandru Rafila candidează pe lista PSD la Camera Deputaților

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunţat, joi, că Alexandru Rafila va candida la alegerile parlamentare pe listele partidului. Mai exact, medicul va candida pentru un loc în Camera Deputaților.

Ciolacu a susținut o conferință de presă, joi, alături de profesorul Alexandru Rafila. 

”Aşa cum v-am promis şi dvs. şi colegilor mei şi simpatizanţilor PSD, de când am preluat funcţia de preşedinte al PSD, am spus foarte clar că partidul trebuie să se deschidă, în primul şi primul rând pentru specialiştii din prima linie deja cunoscuţi atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Azi, aş dori să mulţumesc dlui doctor Rafila că s-a alăturat echipei noastre.

ADVERTISING

Lupta cu pandemia este una de durată. Atunci, România şi românii şi Parlamentul au nevoie de specialişti în parlament pentru a face legislaţia pentru această luptă cu pandemia. E a doua zi cu o raportare de peste 4.000 de infectări. E clar că Guvernul nu gestionează această pandemie. De cele mai multe ori caută scuze sau vinovaţi.

A doua zi cu peste 4.000 de cazuri noi și record la ATI: 721 de pacienți sunt în stare gravă. Autorităţile nu au mai anunţat rata de infectare

(...) Oameni precum doctorul Rafila trebuie să se regăsească în viitorul Parlament al României. Domnule Rafila, sunt convins că veţi face ceea ce trebuie în Parlament”, a afirmat șeful social-democraților.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La rândul său, reprezentantul României la OMS a spus că a fost un pas dificil pentru el, însă vrea să ajute țara.

”A fost un pas dificil pentru mine, dar având în vedere cariera administrativă pe care o am în spate, am experiență să ajut, nu neapărat PSD, ci să ajut această țară. Împreună cu mulți alți colegi, nu putem ajuta doar individual”, a declarat Alexandru Rafila.

De ce a ales PSD

Întrebat de ce a ales PSD, Rafila a spus că nu îl cunoaște de foarte mult timp pe Marcel Ciolacu, dar a avut o discuție sinceră și deschisă cu el, care l-a îndemnat să facă acest lucru.

ADVERTISING

”Cunosc PSD, dar să știți că nu îl cunosc de mult pe dl Ciolacu și a fost o întâlnire deschisă, sinceră, fără condiții. Și un lucru care m-a determinat să fac acest pas a fost că el a înțeles un lucru pe care i l-am spus: eu mai întâi sunt medic și voi respecta mereu lucrurile care țin de conștiința mea profesională și în al doilea rând voi fi membru al PSD. El l-a acceptat și a încurajat această atitudine”, a răspuns Rafila întrebat în acest sens.

El a adăugat că oricum nu a primit vreo altă propunere din partea altui partid.

”Pentru că după această propunere și discuție care mi s-a părut sinceră și o discuție care schimbă mentalitatea în politică, nu am primit o altă propunere în acest sens și nu cred că apartenența la un partid trebuie să fie considerată o vină. Spectrul politic trebuie populat de oameni profesioniști, indiferent de zonă. Cred că dacă suntem serioși, putem realiza lucruri împreună”, a adăugat doctorul.

Alexandru Rafila urmează să semneze adeziunea la partid.

Amintim că această informație a apărut inițial pe surse, la începutul acestei săptămâni.

Vezi și Ciolacu va vorbi cu Rafila despre amânarea alegerilor şi cere consultări la Cotroceni. Ce spune despre evoluţia Covid în PSD


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇