Ciolacu va vorbi cu Rafila despre amânarea alegerilor şi cere consultări la Cotroceni. Ce spune despre evoluţia Covid în PSD

Ciolacu va vorbi cu Rafila despre amânarea alegerilor şi cere consultări la Cotroceni. Ce spune despre evoluţia Covid în PSD

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, va avea o discuţie cu medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru a înţelege mai bine care este situaţia sanitară în ţară şi dacă se pot face alegeri în siguranţă.

Întrebat, la sediul central al partidului, dacă el confirmă informaţiile potrivit cărora medicul Alexandru Rafila va deschide lista alegerilor parlamentare la Camera Deputaţilor din partea PSD, Ciolacu a spus:

"Astăzi o să am o discuţie cu domnul Rafila. Va veni (la partid - n.red.). Voi avea o discuţie cu domnul profesor Rafila. În primul rând, vreau şi eu să îmi explice un specialist mai bine care este situaţia, ca pe urmă să am şi o discuţie cât mai avizată cu ceilalţi colegi".

ADVERTISING

Preşedintele PSD a afirmat că la 4.000 de cazuri COVID-19 pe zi nu crede că se impun alegeri, iar Guvernul trebuie să explice cum va organiza scrutinul în această situaţie

Pe de altă parte, Ciolacu consideră că nu se poate discuta despre "un Parlament legitim" în aceste condiţii, pentru că nu vine lumea la vot.

"Voi respecta legislaţia în vigoare şi deciziile Curţii Constituţionale pe care nu le discut, le pun în aplicare. (…) Nu cereţi ca Opoziţia să decidă ce se întâmplă cu alegerile.

Trăim într-o democraţie normală şi într-un stat european. Atributul organizării alegerilor, responsabilitatea pentru toate aceste alegeri, este a Guvernului şi, mai nou, a preşedintelui României care îşi doreşte aceste alegeri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ce am reţinut eu din discursul preşedintelui este că îşi doreşte un Parlament legitim. Nu poţi să discuţi de un Parlament legitim când ai peste 4.000 de infectări, pentru că nu vine lumea la vot. Parlamentul legitim este când este ales de o mare majoritate a românilor.

Aştept de la preşedinte şi de la Guvern soluţii şi mai ales explicaţii pentru gestionarea atât de dezastruoasă a pandemiei", a spus Ciolacu, întrebat ce va face partidul pe care îl conduce în legătură cu stabilirea datei alegerilor parlamentare.

Ciolacu vrea consultări la Cotroceni

Liderul PSD a afirmat că este de acord cu propunerea preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, de a se organiza consultări la Palatul Cotroceni pentru a se ajunge la un consens în privinţa datei alegerilor.

ADVERTISING

"Aceste consultări trebuiau făcute de către preşedintele României, nu preşedintele PNL, de mult timp, şi nu numai în ceea ce priveşte alegerile, ci şi gestionarea pandemiei şi criza economică.

De fapt, ăsta este rolul preşedintelui României conform Constituţiei, nu conform părerilor mele. (…) Este o diferenţă foarte mare acum între PSD şi PNL şi preşedintele României. (…) Nu aşteptaţi de la PSD să ia o decizie politică în funcţie de cum îi convine partidului.

Decizia o să o luăm în funcţie de evoluţia şi de părerea specialiştilor. (…) Cred că nu mai este nimeni normal la cap ca prioritatea României să fie alegerile parlamentare. Asta a fost declaraţia mea şi mi-o menţin. La 4.000 de cazuri pe zi nu cred că se impun alegeri", a menţionat Ciolacu.

Care mai e situaţia infectărilor din PSD

În ceea ce priveşte testele COVID-19 ale tuturor colegilor săi de partid, Ciolacu spune că au ieşit negative, cu excepţia lui Radu Moldovan.

"Am două rezultate negative, cum scrie la lege, am respectat legea. Sunt ok, atât eu, cât şi toţi colegii mei. Nu a fost nicio problemă. A venit şi rezultatul lui Sorin Grindeanu. Absolut toţi colegii care s-au testat au ieşit negativ. (…) Toată lumea s-a testat şi este negativă, mai puţin domnul Radu Moldovan", a precizat Ciolacu.

Preşedintele PSD, dar şi prim-vicepreşedintele Sorin Grindeanu şi secretarul general al partidului, Paul Stănescu, au efectuat testul pentru coronavirus şi s-au izolat până la aflarea rezultatelor, după ce au intrat în contact cu unii dintre colegii de partid care au fost confirmaţi cu COVID-19, printre aceştia numărându-se Simona Bucura Oprescu şi Radu Moldovan.

De ieri până azi încă 4.000 de români au primit vestea că sunt infectați cu COVID. Alte zeci de familii își plâng pe...

Publicată de Partidul Social Democrat pe Joi, 15 octombrie 2020

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇