Iohannis insistă că alegerile parlamentare trebuie să aibă loc în decembrie: Nimeni nu mi-a zis că va fi mai bine în martie. Lucrurile vor fi din ce în ce mai complicate

Iohannis insistă că alegerile parlamentare trebuie să aibă loc în decembrie: Nimeni nu mi-a zis că va fi mai bine în martie. Lucrurile vor fi din ce în ce mai complicate

Președintele Klaus Iohannis consideră că alegerile parlamentare trebuie să aibă loc în decembrie, chiar dacă numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus crește de la zi la zi.

Șeful statului spune însă că a întrebat medici și specialiști și niciunul nu a reușit să îi spună că în luna martie vor fi mai puține cazuri decât în luna decembrie.

”Am întrebat experți, medici, specialiști. Niciunul nu a reușit să spună că în martie va fi mai bine decât în decembrie. Nimeni nu mi-a zis că va fi mai bine în martie pentru alegeri”, a declarat Iohannis.

ADVERTISING

Întrebat dacă astfel estimează că și in martie vom avea tot mii de cazuri noi pe zi, președintele a precizat că dacă avem noroc și găsim vaccin ne putem aștepta la o îngrădire a virusului.

Însă, afirmă șeful statului, lucrurile vor fi din ce în ce mai complicate pentru că pandemia se suprapune cu gripa.

”Deci, să ne așteptăm dacă avem noroc, fiindcă nu depinde de noi, dacă avem noroc și găsim vaccin ne asteptăm la o îngrădire și cu ajutorul vaccinului. Trebuie să ne bazam pe noi: masca, distanța, igiena. Trebuie să recunoaștem și să întelegem că iarna sunt mai complicate lucrurile. Se suprapune gripa cu pandemia de COVID-19. Din cauza vremii reci, mai mulți oameni vor avea viroze. Lucrurile vor fi din ce în ce mai complicate”, a conchis Iohannis.

ADVERTISING

Deputatul independent Adrian Dohotaru a depus la începutul lunii, la Senat, un proiect de lege prin care propune amânarea alegerilor parlamentare pentru data de 14 martie 2021.

Propunerea legislativă a intrat în circuitul legislativ, fiind trimisă de Biroul permanent al Senatului pentru avize la Guvern, Consiliul Legislativ şi Consiliul Economic şi Social, a afirmat luni preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc.

ADVERTISING

CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor

În 3 septembrie Guvernul a adoptat o hotărâre care stabileşte că alegerile parlamentare vor avea loc în 6 decembrie. Totodată, a fost stabilit și calendarul tuturor activităţilor legate de alegeri.

Însă pe 27 iulie, Senatul a adoptat ca prim for sesizat proiectul de lege care prevede ca data alegerilor parlamentare să fie stabilită de Legislativ şi nu de către Guvern. În aceeaşi zi, Camera Deputaţilor a adoptat iniţiativa legislativă, ca for decizional.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇