În prima apariţie publică de când a părăsit Casa Albă, Trump nu exclude posibilitatea de a candida în 2024

În prima apariţie publică de când a părăsit Casa Albă, Trump nu exclude posibilitatea de a candida în 2024

Fostul preşedinte Donald Trump nu a exclus posibilitatea de a candida în 2024 în prima sa apariţie publică de când a părăsit Casa Albă, un discurs pronunţat în cadrul Conferinţei acţiunii politice conservatoare (CPAC) care a avut loc duminică în Orlando, Florida.

Liderul republican nu a declarat în mod explicit că va candida la următoarele alegeri prezidenţiale.”Tocmai au pierdut Casa Albă”. „Dar cine ştie, cine ştie, aş putea chiar decide să îi bat pentru a treia oară”, declaraţie care dă de înţeles atât că a câştigat, de fapt, alegerile din luna noiembrie împotriva democratului Joe Biden, cât şi că ar putea decide să se prezinte din nou candidat la alegerile prezidenţiale din 2024.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„Mişcarea noastră de patrioţi americani mândri şi harnici abia începe şi în cele din urmă vom câştiga. O să câştigăm”, a susţinut Donald Trump, informează Reuters şi dpa.

El a afirmat că supravieţuirea SUA depinde de conservatori.”Suntem angajaţi într-o luptă pentru supravieţuirea Americii, aşa cum o cunoaştem”.

„Este o luptă. Este o luptă teribilă, teribilă, dureroasă. (…) În cele din urmă, câştigăm întotdeauna”, a mai afirmat miliardarul american, potrivit AFP.

Biden a revocat interdicţiile de viză impuse de Trump pentru solicitanţii de carte verde şi lucrătorii temporari

Încă refuză să recunoască victoria lui Biden

Fostul preşedinte continuă să repete afirmaţia falsă potrivit căreia el este câştigătorul alegerilor din noiembrie 2020 şi refuză să îşi recunoască înfrângerea susţinând că au fost comise fraude electorale masive fără să prezinte însă dovezi.

Preşedintele democrat Joe Biden a obţinut 81 de milioane de voturi, în timp ce peste 74 de milioane de americani au votat pentru republicanul Donald Trump.

Totodată, fostul preşedinte a criticat modul în care actualul locatar al Casei Albe gestionează securitatea frontierelor SUA.

„Joe Biden a avut cea mai dezastruoasă primă lună a oricărui preşedinte din istoria modernă”, l-a criticat Trump pe succesorul său. Sondajele de opinie recente indică însă o susţinere de peste 50% din partea populaţiei pentru actualul preşedinte american.

Efectul politicilor lui Trump: Iranul are de 14 ori mai mult uraniu îmbogățit decât avea voie

Nu vrea să lanseze un partid nou

De asemenea, Donald Trump a declarat că Partidul Republican este unit şi a spus că nu intenţionează să lanseze un nou partid, idee pe care a discutat-o cu consilierii săi în ultimele două luni.

„Nu formăm noi partide. Avem Partidul Republican. Va fi unit şi va fi mai puternic ca niciodată. Nu formez un partid nou „, a subliniat Trump.

Zeci de republicani antiTrump vor să plece din partid și să înființeze o nouă formațiune

Într-un sondaj informal, participanţii CPAC s-au declarat, în proporţie de 95%, în favoarea continuării politicilor sale, iar un procent de 70% ar dori ca Trump să candideze din nou în 2024. 55% din participanţi au spus că îl vor vota pe Trump în cursa de nominalizare, în cadrul partidului, a candidatului pentru următorul scrutin prezidenţial, în timp ce guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, s-a clasat pe locul al doilea, cu 21% din preferinţe.

La conferinţa din acest an au participat susţinătorii loiali ai fostului preşedinte republican, în timp ce criticii din partid au stat deoparte.

Acest eveniment anual este organizat în mod obişnuit la Washington. Anul acesta conferinţa s-a desfăşurat la Orlando din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, care în statul Florida sunt mai relaxate. 

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖