Biden a revocat interdicţiile de viză impuse de Trump pentru solicitanţii de carte verde şi lucrătorii temporari

Biden a revocat interdicţiile de viză impuse de Trump pentru solicitanţii de carte verde şi lucrătorii temporari

Preşedintele american Joe Biden a revocat o interdicţie a predecesorului său care a blocat mulţi solicitanţi de „cărţi verzi” (green cards) şi lucrători străini sezonieri să pătrundă pe teritoriul SUA.

Fostul preşedinte Donald Trump a anunţat aceste interdicţii anul trecut, argumentând că sunt necesare pentru a-i proteja pe lucrătorii americani în contextul nivelului ridicat al ratei şomajului, cauzat de pandemia noului coronavirus, informează Reuters.

Joe Biden a respins acest raţionament, printr-o declaraţie oficială făcută miercuri, prin care au fost anulate interdicţiile de viză. Preşedintele democrat a spus că deciziile predecesorului său au împiedicat familii să se reunească în SUA şi au dăunat afacerilor americane.

ADVERTISING

Democratul Joe Biden s-a angajat să revizuiască multe din politicile de imigraţie dure ale fostului preşedinte republican Donald Trump.

Susţinătorii imigranţilor au insistat în ultimele săptămâni pentru ca actualul lider de la Casa Albă să ridice interdicţiile de viză, care urmau să expire pe 31 martie.

ADVERTISING

În octombrie anul trecut, un judecător federal din California a blocat decizia preşedintelui Trump de a interzice acordarea de vize pentru lucrători străini temporari, deoarece a afectat sute de mii de companii americane care au luptat în instanţă împotriva acestei politici.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇