Gabriela Firea vrea discriminare pozitivă pentru femei, ca să ajungă la conducerea instituțiilor publice

Gabriela Firea vrea discriminare pozitivă pentru femei, ca să ajungă la conducerea instituțiilor publice

Cel puțin doi din cinci candidați la conducerea instituțiilor publice să fie femei, este modificarea pe care vrea să o facă ministrul Familiei, Gabriela Firea, printr-o modificare adusă Ordonanţei privind guvernanţa corporativă a instituţiilor publice. Zice Gabriela Firea că femeile au nevoie de această șansă.

”O să propun în scurt timp colegilor din Guvern modificarea ordonanţei de urgenţă 101 / 2011 privind guvernanţa corporativă, a întreprinderilor publice, astfel încât din cei cinci candidaţi, minimum două persoane să fie de genul feminin. Femeile au nevoie de această şansă, de recunoaşterea activităţii de implicare”, a spus ministrul. 

ADVERTISING

Firea a mai zis că se spune că femeile sunt bune la domeniul executiv, dar crede că sunt extrem de capabile şi pentru funcţii de conducere. 

”De aceea, cred că instiutţiile stratului trebuie să fie primele care dau un astfel de exemplă, că le susţin pe femei, că le apreciază şi le promovează”, a mai declarat Gabriela Firea, arătând că este convinsă că acestea nu doresc să fie discrminate pozitiv, dar încă există multe bariere de gen, în întreprinderi de stat şi corporaţii. 

Gabriela Firea a mai anunțat că lucrează la un proiect de susținere a familiilor numeroase. Ajutorul ar urma să vină sub forma unui card de reduceri. ”Un prim pas ar fi acela ar acordării unui card, un card care să fie susţinut de anumite reduceri şi deduceri, în beneficiul familiilor numeroase”, a mai spus Gabriela Firea. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇