Fostul europarlamentar PDL Marian Zlotea s-a predat în Italia. E condamnat în România la 8 ani și 6 luni de închisoare

Fostul europarlamentar PDL Marian Zlotea s-a predat în Italia. E condamnat în România la 8 ani și 6 luni de închisoare

Fostul europarlamentar PDL Marian Zlotea, care a fugit din țară după ce a fost condamnat definitiv la 8 ani și jumătate de închisoare, s-a predat polițiștilor din Italia.

Pe numele său era emis un mandat internațional, nefiind găsit după condamnarea din 13 ianuarie, anul acesta.

Dosarul fusese deschis în 2015, Zlotea, care a fost și șef la ANSVSA, fiind acuzat că le-a cerut inspectorilor sanitar veterinari din București să contribuie cu câte trei mii de lei la finanțarea PDL, altfel riscau să își piardă locul de muncă.

ADVERTISING

De asemenea, ar fi primit și de la firme și supermarketuri bani și produse alimentare pentru pomenile electorale din campanii.

În primă instanță fostul lider PDL a primit doi ani de închisoare cu suspendare, dar Curtea de Apel București a majorat pedeapsa. Instanţa a dispus și confiscarea de la Zlotea a sumei de 263.000 de lei.

În acelaşi dosar au fost condamnaţi definitiv și Doina Constanţa Lupu, la data faptelor director coordonator la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti - 6 ani şi 6 luni de închisoare, Mădălina Ioana Podosu, la data faptelor director coordonator la DSVSA Ilfov - 6 ani și Marius Hofman, la data faptelor director coordonator adjunct la DSVSAB - 4 ani.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit Digi24, Zlotea se afla în Italia, la un nepot. Avocatul său s-a dus la Curtea de Apel din Bologna și a oferit informații despre locul în care se afla. Rămâne de văzut acum dacă instanța italiană va permite extrădarea lui Zlotea în România, pentru a-și ispăși pedeapsa.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇