Firea insistă să revină la Primăria Capitalei: Ar fi lipsă de respect față de cetățeni să nu încerc măcar să fiu candidat la candidatură UPDATE

Firea insistă să revină la Primăria Capitalei: Ar fi lipsă de respect față de cetățeni să nu încerc măcar să fiu candidat la candidatură <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Gabriela Firea susţine că nu s-a autoproclamat candidatul PSD la alegerile pentru Primăria Capitalei, aşa cum s-a spus, ci se consideră „candidat la candidatură”.

Ea a fost întrebată dacă marţi, la întâlnirea cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi-a asumat candidatura pentru Primăria Bucureşti.

„Ieri am vorbit, în primul rând, de europarlamentare şi despre organizarea alegerilor în general, pentru că nu ştim dacă vor fi cumulate sau nu. Ne pregătim pentru ambele variante.

În final, s-a concluzionat că trebuie să discutăm săptămâna viitoare şi pentru candidaţii la sectoare şi pentru Capitală.

Aşadar, sunt deschisă să particip la alegeri preliminare la Bucureşti, ar trebui să primim şi un dateline, timp în care să ne depunem candidaturile, să vedem cine se mai înscrie şi da, răspund, de asemenea, pozitiv şi discuţiilor din zilele precedente, dacă să se mai contracteze anumite cercetări sociologice cu toate casele de sondare, inclusiv cu cea cu care nu am o relaţie bună, Avangarde.

ADVERTISING

După informaţiile mele, eu ocup acum locul 1 în preferinţele bucureştenilor. Ar fi lipsă de respect faţă de cetăţeni să nu încerc măcar să fiu candidat la candidatură. Mă consider candidat la candidatură", a spus Firea, miercuri, la Palatul Parlamentului.

Fostul primar a precizat că ar trebui stabiliţi candidaţii la alegerile locale cât mai repede, pentru ca cetăţenii care vin la vot să ştie din timp pe cine votează.

"Să nu uităm faptul că eu nu am fost cea care am venit în faţa dvs sau a organizaţiei să spun: 'Mă autodeclar candidat din postura mea de preşedinte al Organizaţiei PSD Bucureşti'. Eu am fost anunţată cu certitudine candidat pentru Primăria Capitalei de către domnul preşedinte Marcel Ciolacu, anul trecut, la Buzău. Pe urmă, repetată declaraţia în alte conferinţe judeţene. Deci domnul preşedinte m-a anunţat candidat, pentru că am văzut aseară, a afirmat cineva că eu m-am autoproclamat".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Reacţia lui Ciolacu: Nu putem să aprobăm cuiva înainte

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că Gabriela Firea şi-a asumat candidatura, iar el, ca preşedinte al partidului, susţine în egală măsură toate candidaturile colegilor săi.

„Doamna Gabriela Firea şi-a asumat candidatura pe Bucureşti. Am întrebat dintre primarii de sector dacă îşi asumă altcineva o candidatură la Primăria Generală. Şi nimeni nu şi-a asumat. Eu sunt preşedinte de partid. Susţin toate candidaturile colegilor mei din ţară în egală măsură. Nu o susţin pe doamna Firea mai mult decât îl susţin pe Toma Constantin de la Buzău. Pe amândoi îi susţin în egală măsură”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat despre subiect, miercuri, la Parlament.

ADVERTISING

„Deci, în acest moment, toţi colegii din ţară, fiindcă vorbim de toţi colegii, nu vorbim numai de Bucureşti, vorbim şi de Buzău şi de Cluj şi de Suceava, vorbim de toată ţara, aşa e la statut. Nu putem să aprobăm cuiva înainte”, a continuat Ciolacu, citat de News.ro.

Plecarea cu scandal

Gabriela Firea şi-a dat demisia din funcţia de ministru pe 14 iulie.

Gabriela Firea a negat în repetate rânduri orice implicare în afacerea cu azile din Ilfov, însă din investigaţiile de presă şi informările procurorilor reiese că oamenii care gravitau în jurul ei făceau bani, profitând de pe urma unor persoane în vârstă și bolnave.

În toată această perioadă, Firea a spus că este victima unei campanii de discreditare pentru a fi scoasă din cursa pentru Primăria Capitalei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇