Extrema dreaptă din Germania, care are 10% din Bundestag, ține cu Rusia, nu cu NATO

Extrema dreaptă din Germania, care are 10% din Bundestag, ține cu Rusia, nu cu NATO

Formaţiunea germană de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) s-a pronunţat marţi împotriva sancţionării Rusiei în legătură cu conflictul din Ucraina, subliniind că NATO are partea sa din vină pentru actuala criză, a consemnat dpa.

„În trecut, sancţiunile nu au avut niciodată rezultatele scontate”, a afirmat copreşedintele AfD, Tino Chrupalla.

AfD este în consecinţă împotriva „oricăror forme de sancţiuni împotriva Rusiei”, a spus acesta.

AfD priveşte „critic” avansul trupelor ruse către estul Ucrainei, a asigurat el, adăugând însă: „Sperăm că nu vor mai fi provocări nici din partea cealaltă, din partea NATO”.

Politicianul german a cerut continuarea discuţiilor diplomatice cu Rusia pentru a încerca găsirea unei soluţii, insistând că „trebuie menţinută pacea”.

El a mai apreciat că sancţiuni ca refuzul certificării gazoductului Nord Stream 2 – ce ar urma să aducă gaz natural direct din Rusia în Germania, via Marea Baltică – ar „afecta grav” securitatea resurselor de energie ale Germaniei.

Guvernul de centru-stânga al cancelarului Olaf Scholz a suspendat această certificare, în cadrul răspunsului german la recunoaşterea de către Rusia a regiunilor separatiste din estul Ucrainei.

Cofondatorul AfD Alexander Gauland şi şeful diplomaţiei formaţiunii, Petr Bystron, au afirmat la rândul lor că ar fi greşit ca Rusia să fie exclusiv învinovăţită pentru actuala situaţie şi că Occidentul trebuie la rându-i să-şi asume o parte din responsabilitate.

„Situaţia de acum este rezultatul expansiunii spre est a NATO, care a avut loc în pofida acordurilor cu Moscova. Astfel, Occidentul a încălcat interesele de securitate ale Rusiei”, potrivit acestora.

AfD – care deţine 10% din locurile din Bundestag – se pronunţă într-un comunicat în favoarea tuturor demersurilor de dezescaladare a situaţiei prin negocieri.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇