Echipa lui Trump face recurs la un tribunal din Pennsylvania, pentru a împiedica certificarea victoriei lui Biden

Echipa lui Trump face recurs la un tribunal din Pennsylvania, pentru a împiedica certificarea victoriei lui Biden

Echipa de campanie a preşedintelui american în exerciţiu, Donald Trump, a formulat un recurs la un tribunal federal, în Pennsylvania, cu scopul de a-i împiedica pe oficialii locali să certifice victoria preşedintelui-ales Joe Biden în acest stat.

Echipa de campanie a lui Trump şi doi alegători acuză în această plângere depusă luni sistemul de vot prin corespondenţă din Pennsylvania de ”lipsă de transparenţă şi verificabilitate”, spre deosebire de votul în persoană, arată Reuters.

Oficialii electorali din acest stat sunt acuzaţi de încălcarea Constituţiei Statelor Unite prin crearea unui ”sistem ilegal” care prevede o supervizare mai importantă în privinţa votului în persoană decât a votului prin corespondenţă.

Donald Trump - care a încercat cu regularitate în ultimele luni să discrediteze votul prin corespondenţă, denunţând fără probe fraude - a ameninţat că va purta până la sfârşit o bătălie în justiţie, cu speranţa de a inversa rezultatele în statele care i-au permis rivalului său, preşedintele-ales Joe Biden, să obţină victoria în alegerile de la 3 noiembrie.

Trump nu vrea să renunțe

Echipa de campanie a lui Trump şi republicani şi-au multiplicat recursurile în justiţie după ziua alegerilor (”Election Day”) vizând presupuse nereguli electorale.

În Georgia şi Michigan, judecători au respins deja plângerile lor.

Secretarul american al Justiţiei William Barr a autorizat, luni, procurorii federali să ancheteze cu privire la ”acuzaţii substanţiale de nereguli la vot şi înregistrarea voturilor”.

Barr le cere procurorilor, în această scrisoare - pe care Reuters scrie că a consultat-o şi care constituie prima comunicare a secretarului după alegeri - să nu ancheteze plângeri ”fanteziste”.

După ce Trump a acuzat fraudarea alegerilor fără dovezi, ministrul Justiției dă undă verde anchetelor

Liderul majorităţii republicane în Senat Mitch McConnell a apreciat, luni, că preşedintele în exerciţiu are dreptul să facă demersuri cu privire la posibile ”nereguli” electorale.

Joe Biden a obţinut, au anunţat sâmbătă posturile americane de televiziune, o victorie în Pennsylvania, care i-a permis să depăşească pragul de 270 de voturi în Colegiul Electoral, necesar pentru a fi numit preşedintele Statelor Unite.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇