Dumitru Buzatu a fost suspendat de la șefia CJ Vaslui. Un alt lider PSD, considerat un apropiat al său, îi ia locul

Dumitru Buzatu a fost suspendat de la șefia CJ Vaslui. Un alt lider PSD, considerat un apropiat al său, îi ia locul

Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei, a semnat, marţi, ordinul de suspendare din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui a lui Dumitru Buzatu, arestat preventiv în dosarul în care a fost prins în flagrant primind 1,25 milioane de lei mită.

Postul este ocupat interimar de vicepreşedintele CJ Vaslui Ciprian Trifan (PSD, foto dreapta), considerat un apropiat al lui Buzatu, desemnat să preia atribuţiile acestuia de câte ori Buzatu nu a fost la serviciu.

„În documentul pe care l-am primit astăzi de la Tribunalul Vaslui este specificat faptul că instanţa a luat în calcul propunerea procurorilor pentru măsura arestului pe 30 de zile, drept pentru care am constatat şi noi că, începând cu data de 24 septembrie, domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Dumitru Buzatu nu poate să-şi mai exercite mandatul. Atunci am luat act de acest lucru şi am declarat suspendarea mandatului de preşedinte la Consiliul Judeţean”, a declarat Daniel Onofrei, pentru News.ro.

ADVERTISING

Prefectul de Vaslui a afirmat că, încă din 2020, de la alegerea lui Dumitru Buzatu în funcţia de preşedinte al CJ Vaslui, s-a decis şi că vicepreşedintele Ciprian Trifan (PSD) va fi cel care preia atribuţiile în perioadele în care preşedintele este în concediu sau nu îşi poate exercita mandatul.

Ciprian Trifan a intrat în politică de tânăr şi este cunoscut drept un colaborator apropiat al lui Dumitru Buzatu.

ADVERTISING

Chiar cel care astăzi se află în arest preventiv îl lăuda în 2020, spunând că a luptat chiar cu social-democrații pentru a-l avea alături, pentru că „știe cum merg lucrurile”.

„A lucrat cu mine atâția ani de zile și este un om care are experiența necesară pentru a fi vicepreședinte, știe cum merg lucrurile. Au încercat unii să instrumentalizeze lucrurile, ca să zic așa, că nu-l mai vrem (cu referire la opoziția unor membri PSD care nu l-ar mai fi dorit pe Ciprian Trifan vicepreședinte – n.red.), dar eu am ținut tot timpul cont de argumentele raționale și de eficiența persoanelor. Acestea sunt cele care determină succesul în politică și nu faptul că eu vreau sau, vorba umoristică nu ne permite ranza. Eu n-am ranză, am argumente raționale”, spunea Buzatu în 2020, la un post TV local, potrivit Aktual24.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇