USR cere demiterea imediată a miniștrilor Apărării și de Externe. Drulă acuză autoritățile că au mințit timp de două zile: "Acesta este instinctul lor securistic"

USR cere demiterea imediată a miniștrilor Apărării și de Externe. Drulă acuză autoritățile că au mințit timp de două zile: "Acesta este instinctul lor securistic"

Liderul USR Cătălin Drulă acuză autoritățile române, în frunte cu președintele Klaus Iohanni, că au mințit spunând că pe teritoriul țării noastre nu au căzut bucăți de drone rusești.

În acest context, „USR cere demiterea imediată a miniștrilor Apărării și de Externe din funcție, pentru că au mințit cu bună știință poporul român și au afectat imaginea internațională a României în mod ireversibil”, spune Cătălin Drulă.

”Au mințit timp de 2 zile. Ucraina a spus adevărul: drona rusească Shahed a explodat pe teritoriul României, în noaptea de 4 spre 5 septembrie.

ADVERTISING

Iohannis, ieri: "Nu a existat nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România.” Acesta este instinctul lor securistic. De acoperire. Băgare sub preș. Rușinos și scandalos pentru un șef de stat NATO”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

El se întreabă de ce Klaus Iohannis nu a declanșat imediat consultări cu aliații, după ce pentru prima dată de la începutul războiului sunt dispozitive rusești care explodează pe teritoriul NATO.

”De ce nu avem apărare anti-aeriană în timp ce la câteva sute de metri de pământul românesc sunt atacuri aeriene seară după seară? De ce Klaus Iohannis nu a declanșat imediat consultări cu aliații din NATO după ce pentru prima dată de la începutul războiului sunt dispozitive rusești care explodează pe teritoriu NATO?

ADVERTISING

Ce fel de președinte este acesta care ascunde sub preș realitatea în loc să apere România?”, se întreabă Drulă.

Mai mult, liderul USR acuză autoritățile că încearcă să inducă confuzie între atacurile de noaptea trecută de la Chilia și drona care a explodat zilele trecute.

”Și mai securistic este că încearcă să inducă confuzie între atacurile de aseară de la Chilia și drona care a explodat alaltăieri la 40km distanță, lângă Plauru, peste Dunăre de orașul Izmail. Așa cum a identificat corect comunitatea OSInt, drona Shahed din atacul de alaltăieri a explodat pe pământ românesc și abia azi au recunoscut”, conchide Cătălin Drulă.

ADVERTISING

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat că bucăţi dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României, în judeţul Tulcea, în zona localităţii Plauru, la graniţa cu Ucraina.

Momentan nu se știe dacă este o parte din drona despre care s-a tot vorbit zilele trecute sau despre una care ar fi vizat noaptea trecută porturile de la Dunăre ale Ucrainei.

Ucraina a anunțat că mai multe drone rusești ar fi căzut şi s-ar fi detonat pe teritoriul României, în noaptea de duminică spre luni, în timpul atacului asupra portului Izmail. Autoritățile române au negat însă în mod repetat acest lucru.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇