Diaconescu îl acuză pe Tomac că a încercat să preia abuziv conducerea PMP şi anunţă că se va adresa instanței

Diaconescu îl acuză pe Tomac că a încercat să preia abuziv conducerea PMP şi anunţă că se va adresa instanței

Preşedintele PMP Cristian Diaconescu a anunțat că a convocat luni, în mod statutar, şedinţa Comitetului Executiv Național (CEN) al PMP, după ce ”gruparea condusă de domnul Tomac” a încercat în data de 12 ianuarie, ”în mod abuziv, preluarea conducerii partidului”. Diaconescu spune că se va adresa instanței.

Într-o postare pe Facebook, președintele PMP îl acuză pe Eugen Tomac că i-a blocat accesul pe pagina oficială de Facebook a partidului și că încearcă să îi împiedice pe membrii CEN să participe azi la ședință.

”(...) Vine şi ameninţă pe toate căile membrii CEN, să nu participe la şedinţa de astăzi. Se încearcă astfel blocarea asigurării majorităţii necesare pentru a putea fi luate măsuri”, a scris Diaconescu pe Facebook.

Preşedintele PMP a arătat că va supune dezbaterii CEN ”întreaga poveste, în detaliu şi cu dovezi clare, a acţiunii abuzive din 12 ianuarie”, lăsându-i pe ceilalţi să tragă concluziile privind “bunele intenţii” în ceea ce priveşte soarta acestui partid.

”În egală măsură vă informez că cel mai târziu mâine dimineaţă încălcările grave statutare şi legale în legătură cu adunarea din 12 ianuarie vor face obiectul unor acţiuni în instanţă”, anunţă Diaconescu.

Săptămâna trecută, PMP a anunţat într-un mesaj oficial că în urma convocării şedinţei conducerii partidului s-a decis organizarea unui congres în luna februarie. Cristian Diaconescu precizează că nu a putut participa la adunarea din 12 ianuarie, în primul rând, pentru că nu a fost invitat, organizatorii ei fiind ”cât se poate de conştienţi” de ceea ce urmau să facă.

”Astfel, deşi mă aflam în sediul PMP, am fost pus în imposibilitatea de a participa la adunare. În plus, din păcate, domnul Tomac şi partenerii săi au creat o conjunctură neplăcută în care prezenţa mea ca şi preşedinte la întâlnire ar fi transformat automat adunarea într-un Colegiu statutar (ceea ce îşi şi dorea domnul Tomac, îngrijorat şi conştient că nu are suficiente semnături pentru demersul său)”, explica președintele Cristian Diaconescu.

Astăzi, a fost convocată, în mod statutar ședința CEN a PMP. Aceeași grupare, condusă de domnul Tomac, care în data de...

Publicată de Cristian Diaconescu pe Luni, 17 ianuarie 2022

Ce spune Eugen Tomac

Europarlamentarul Eugen Tomac a scris luni, pe Facebook, că doreşte să demonteze mai multe minciuni care circulă în aceste zile, afirmând că PMP nu se pregăteşte să fuzioneze cu PNL sau ”să se verse” în PNL, şi nici nu a negociat pentru el o funcţie la alegerile europarlamentare.

”Câteva minciuni care circulă în aceste zile:

PMP se pregăteşte să fuzioneze cu PNL. Fals! Nu există la ora actuală un asemenea subiect pe agenda PMP, el a fost discutat anul trecut de două ori. Prima dată a avut loc o întâlnire a domnului preşedinte Diaconescu, la invitaţia liderului PNL şi a doua întâlnire s-a desfăşurat într-un format mai larg la care am participat şi eu. Această întâlnire a avut loc pe 9 noiembrie (...) In afară de aceasta întrevedere, eu NU am avut niciodată cu nimeni altcineva din conducerea PNL vreo discuţie/întâlnire pe subiecte ce vizează o eventuală fuziune”, spune Eugen Tomac.

El mai susţine că nu este adevărat nici faptul că ”a negociat pentru el o funcţie la alegerile europarlamentare”.

Potrivit europarlamentarului, ”astăzi, PMP traversează o perioadă dificilă”.

”La un an de la alegerile parlamentare, când am luat aproape 5%, partidul pare că şi-a pierdut spiritul de echipă, iar majoritatea liderilor au decis că se impune rapid organizarea unui nou congres spre a ne redresa activitatea şi a ne continua lupta politică”, mai susține Eugen Tomac.

Conform ultimului sondaj realizat la comanda PSD, PMP nu ar trece pragul electoral dacă ar avea loc alegeri în acest moment.

Câteva minciuni care circulă zilele acestea. 1. PMP se pregătește să fuzioneze cu PNL. Fals! Nu există la ora...

Publicată de Eugen Tomac pe Duminică, 16 ianuarie 2022