PNL anunță că a început negocierile pentru fuziunea cu ALDE și că discuțiile au avansat și cu PMP

PNL anunță că a început negocierile pentru fuziunea cu ALDE și că discuțiile au avansat și cu PMP

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a anunţat, marţi, că a fost decisă în şedinţa BPN comisia de negociere care va dialoga cu ALDE, în vederea unei fuziuni, care va fi condusă de Dan Vîlceanu. Stroe a adăugat că PNL este în discuţii şi cu PMP.

„S-a stabilit astăzi în şedinţa BPN al PNL componenţa comisiei de negociere cu ALDE în vederea fuziunii. Noi PNL am asumat de la bun început rolul de partid integrator al dreptei. Acesta este şi motivul pentru care începem demersurile de dialog politic cu ALDE. Comisia de negociere va fi condusă de secretarul general Dan Vîlceanu şi are în componenţă pe Rareş Bogdan, Iulian Dumitrescu, Hubert Thuma şi Gheorghe Falcă”, a spus Stroe.

ADVERTISING

El a adăugat că din câte ştie, Călin Popescu Tăriceanu nu se mai găseşte în poziţiile de conducere ale ALDE.

Întrebat pe când va avea loc şi o fuziune PNL-PMP, Stroe a răspuns: „Există un progres al discuţiilor cu PMP, evident. Doar că încă nu vă pot da detalii în legătură cu aceste discuţii”. 

Discuții despre o eventuală fuziune PNL-PMP au apărut în spațiul public la jumătatea lunii noiembrie. Inițial, partidul înființat de Traian Băsescu a catalogat informația drept fake news. Ulterior, președintele partidului, Cristian Diaconescu, a spus că există dialog, dar că e prematur să se vorbească de o fuziune prin absorbție.

ADVERTISING

Și de această dată reprezentanții PMP s-au arătat deranjați de anunțul liberalilor.

„În legătură cu declaraţiile recente ale purtătorului de cuvânt al PNL, domnul Ionuţ Stroe, PMP doreşte să facă următoarele precizari:  

Partidul Mişcarea Populară nu recunoaşte vreun rol de integrator al PNL în ceea ce priveşte unitatea dreptei. Partidul Mişcarea Populară, prin deciziile structurilor colective statutare, a decis conturarea unei colaborări cu PNL pe proiecte concrete, dar PNL nu doreşte altceva decât desfiinţarea PMP pentru a-şi face loc în mod fraudulos pe dreapta eşicherului politic de la Bucureşti”, arată o postare de marţi pe pagina de Facebook a partidului. 

ADVERTISING

În ce privește ALDE, partidul înființat de Călin Popescu Tăriceanu a fost în discuții de fuzionare cu partidul lui Victor Ponta, însă după eșecul de la parlamentare s-a renunțat la idee. Președintele ALDE este fostul liberal Daniel Olteanu. Tăriceanu a migrat în partidul lui Ponta pentru a putea candida.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇