Sunt factori care justifică un dialog între PMP și PNL, spune președintele formațiunii, Cristian Diaconescu, dar o discuție despre fuziunea prin absorbție este, în acest moment, prematură.
Diaconescu spune că mandatul său la conducerea formaţiunii politice este acela ca PMP să fie unul „de sine stătător”.
„Câtă vreme am mandatul primit de la colegii mei, PMP-ul va fi de sine stătător. (...) Discuţiile prealabile au fost cu domnul Florin Cîţu, după care fiecare partid şi-a luat decizia în interior, nefiind o chestiune care poate fi armonizată doar la nivel individual, nici nu ar fi corect şi cinstit aşa ceva, iar mandatul şi de la dânşii şi de la noi a fost acela de a avea o iniţiere a unui dialog privind o cooperare viitoare şi în al doilea rând două echipe de negociere care urmează în perioada următoare să se întâlnească”, a adăugat liderul PMP, la emisiunea Insider Politic, difuzată de Prima TV.
Acesta susţine că pentru un mandat pe care l-ar primi nu conduce PMP către o alianţă fără negocieri prealabile şi că nu a primit propuneri de a intra în Guvern.
În ceea ce priveşte relaţiile cu celelalte formaţiuni politice parlamentare, preşedintele PMP susţine că USR nu a contactat PMP „nici măcar să dea bună ziua”, iar din partea celor de la AUR PMP a primit o scrisoare.
PMP are „nişte condiţii” pentru un dialog cu Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), pentru că respinge „orice reprezintă extremism, antieuropenism, politici mare merg împotriva sensului legat de combaterea pandemiei, agresivitate fără proiect pozitiv în spate”.
Liderul PMP susţine că în acest moment „un anume filorusism” care nu a fost ”contestat cu mare fermitate” şi „radicalismul ieftin” fac imposibilă cooperarea dintre PMP şi AUR. „Este exclusă o alianţă cu PSD”, a mai afirmat Cristian Diaconescu.