Circ în PMP: Consiliul Național a decis convocarea unui congres pentru a alege o nouă conducere. Cristian Diaconescu spune că e ilegal

Circ în PMP: Consiliul Național a decis convocarea unui congres pentru a alege o nouă conducere. Cristian Diaconescu spune că e ilegal

Colegiul Național al PMP s-a reunit miercuri în ședință și a decis convocarea congresului partidului, în data de 19 februarie, la București, pentru alegerea unei noi conduceri.

”Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară s-a întrunit statutar astăzi, 12 ianuarie 2022, cu prezența a 46 de lideri din 69 și a hotărât convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022 pentru alegerea unei noi conduceri naționale, cu procedură de vot online”, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a partidului.

Comunicat de presă Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară s-a întrunit statutar astăzi, 12 ianuarie 2022,…

Publicată de Partidul Mișcarea Populară pe Miercuri, 12 ianuarie 2022

Însă joi dimineață liderul PMP, Cristian Diaconescu, a declarat că această întrunire a fost convocată ilegal. Mai mult, spune el, cei care au convocat-o au indus în eroare participanții afirmând că atât el, cât și colegii din conducerea centrală ar fi parte din această inițiativă.

ADVERTISING

Cristian Diaconescu subliniază însă că nu a participat la întâlnire.

”În această dimineață, am avut o surpriză neplăcută să constat că un grup de “organizatori binevoitori”, au convocat aseară o adunare, pe care au denumit-o în mod ILEGAL Colegiu Național (conform Statutului Partidului - urmează să revin cu detalii).

Au încercat să legitimeze aceasta adunare, inducând în eroare participanții că eu și colegii mei din Conducerea Centrală am fi parte din această inițiativă. Ca să fie clar, NU am inițiat, NU am participat la întâlnire, NU legitimăm nicio decizie pe care ar fi luat-o acest grup, organizat în mod nestatutar.

ADVERTISING

Deciziile de demitere și numire a altor persoane pe loc, cât și așa-zisul Congres anunțat pentru februarie sunt ilegale, urmând ca cei care au organizat această inițiativă să cunoască consecințele în scurt timp. Comunicarea pe pagina oficială a partidului este în acest moment compromisă, ceea ce se postează acolo nu reprezintă poziția oficială a Conducerii Centrale”, a scris Cristian Diaconescu pe Facebook.

În această dimineață, am avut o surpriză neplăcută să constat că un grup de “organizatori binevoitori”, au convocat...

Publicată de Cristian Diaconescu pe Joi, 13 ianuarie 2022

Însă pe pagina oficială de Facebook a PMP a fost postat un nou comunicat, în care se spune iar că întrunirea Colegiului Național a fost statutară și congresul din februarie va avea loc.

ADVERTISING

”Având în vedere situația internă a partidului și nevoia unei evaluări, PMP a decis convocarea Congresului pentru alegerea unei noi conduceri naționale.

Regretăm declarațiile domnului președinte Cristian Diaconescu cu privire la întrunirea statutară a Colegiului Național PMP prin care sugerează că toți liderii PMP care s-au întrunit au o altă agendă.

Precizăm că la ședința Colegiului Național nu s-a discutat despre relația cu alte partide, despre nicio fuziune sau alianță. PMP își continuă propriul drum, fiind al treilea partid la nivel național ca număr de aleși locali”, se arată în postare.

Colegiul Național al PMP s-a întrunit statutar în data de 12 ianuarie 2022, cu prezența a 44 de membri din 69, și a...

Publicată de Partidul Mișcarea Populară pe Joi, 13 ianuarie 2022

Dacă va avea sau nu loc Congresul PMP în februarie, rămâne de văzut. Cert este că momentan partidul trece printr-o ruptură, ceea ce se poate vedea și la nivel de comunicare cu presa.

Până acum exista un singur grup în care se comunica cu presa, denumit Jurnaliști PMP. Însă joi, în jurul prânzului, a fost creat un nou grup ce comunicare, denumit PMP Presa Oficial.

Primul a rămas în continuare al liderului PMP, Cristian Diaconescu. Pe celălalt grup nu se știe momentan în numele cui se fac informările.

Ionuț Simionica, președintele PMP Bistrița Năsăud, a informat doar că în ședința de ieri a fost les secretar general al partidului și că stă la dispoziția presei pentru detalii cu privire la întrunirea Consiliului Național sau despre organizarea Congresului.

Amintim că, în ultima perioadă, au tot apărut informații pe surse potrivit cărora PNL și PMP discută o posibilă fuziune.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇