Dezbaterea Trump-Biden a fost anulată. Şi nu e singura

Dezbaterea Trump-Biden a fost anulată. Şi nu e singura

A doua dezbatere între Donald Trump şi Joe Biden, prevăzută iniţial pentru joi, a fost anulată de comisia independentă însărcinată cu organizarea lor.

După anunţul testului pozitiv la COVID-19 al preşedintelui american, comisia a transformat această dezbatere care urma să se ţină la Miami, în Florida, în întâlnire virtuală, ceea ce Donald Trump a refuzat categoric, aminteşte AFP.

ADVERTISING

O altă dezbatere între cei doi candidaţi la Casa Albă este prevăzută la 22 octombrie.

Nu e singura dezbatere anulată din motive de Covid

O altă dezbatere în care trebuiau să se confrunte senatorul republican Lindsey Graham, candidat la propria succesiune, şi rivalul său democrat a fost anulată vineri, pentru că acest important aliat al preşedintelui Donald Trump a refuzat să se teste la COVID-19.

Reprezentând Carolina de Sud la Washington din 2003, Lindsey Graham, 65 de ani, este şeful Comisiei Juridice a Senatului care va începe luni audierea judecătorului conservator Amy Coney Barrett, candidat susţinut de Donald Trump pentru Curtea Supremă.

O adunare la Casa Albă în urmă cu două săptămâni, pentru a anunţa numirea magistratului, a fost indicată a fi responsabilă de numeroasele contaminări cu noul coronavirus detectate de atunci la Casa Albă. Cu bolnavul cel mai celebru, preşedintele Statelor Unite, notează AFP.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

După anunţul că Donald Trump a fost testat pozitiv, în noaptea de 1 spre 2 octombrie, Lindsey Graham a fost supus unui test, cu rezultat negativ.

Opozantul său, Jaime Harrison, a urcat în sondaje, până la a-i ameninţa realegerea. El a cerut joi ca ambii candidaţi să fie testaţi la noul coronavirus înaintea dezbaterii.

Lindsey Graham a refuzat, afirmând că medicul său consideră că nu este nevoie. Acuzându-l în acelaşi timp pe Jaime Harrison, 44 de ani, că încearcă "să se eschiveze" de la dezbatere.

Democratul i-a răspuns că a reclamat acest test "pentru siguranţa tuturor".

În cele din urmă, cei doi candidaţi au acordat separat un interviu de 25 de minute pentru un post local de televiziune.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇