A doua dezbatere Trump-Biden se va desfăşura virtual. Actualul președinte nici nu vrea să audă, deși el e cel cu COVID

A doua dezbatere Trump-Biden se va desfăşura virtual. Actualul președinte nici nu vrea să audă, deși el e cel cu COVID

Viitoarea dezbatere electorală din Statele Unite la care vor participa preşedintele Donald Trump şi candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial, Joseph Biden, se va desfăşura prin videoconferinţă, dat fiind că liderul de la Casa Albă are coronavirus.

Comisia pentru Dezbateri Prezidenţiale, un organism creat de Partidul Democrat şi de Partidul Republican, a comunicat că decizia a fost luată „pentru protejarea sănătăţii şi siguranţei tuturor persoanelor implicate în a doua dezbatere prezidenţială”.

ADVERTISING

"Candidaţii vor participa din locaţii diferite" prin videoconferinţă, iar moderatorul şi alţi participanţi vor fi la Miami, a transmis joi Comisia pentru Dezbateri Prezidenţiale, conform agenţiei Associated Press.

Următoarea dezbatere electorală din SUA este programată pe 15 octombrie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Trump tună și fulgeră: Nu am de gând să îmi pierd vremea pentru o dezbatere virtuală

Decizia a fost luată în contextul în care preşedintele Donald Trump, candidatul republican în scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie, are coronavirus. Liderul de la Casa Albă a transmis marţi că abia aşteaptă să îl întâlnească din nou pe Joseph Biden pe scenă. "Va fi extraordinar", a spus Trump.

La rândul său, fostul vicepreşedinte Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial, a declarat că Donald Trump nu ar trebui să participe la dezbatere atât timp cât încă este infectat Covid-19.

ADVERTISING

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat, joi, că nu este de acord cu desfăşurarea prin videoconferinţă a viitoarei dezbateri electorale.

"Acest format nu este acceptabil pentru noi", a declarat Donald Trump într-un interviu acordat postului Fox Business.

Preşedintele SUA susţine că organizatorii încearcă să îl protejeze pe Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial.

Întrebat dacă va participa la dezbatere, Donald Trump a răspuns: "Nu, nu am de gând să îmi pierd vremea pentru o dezbatere virtuală. Comisia a modificat stilul dezbaterii, iar acest lucru nu este acceptabil pentru noi. L-am învins în prima dezbatere, l-am învins uşor; m-aş aştepta să îl înving şi în a doua dezbatere".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇