Au explodat donațiile pentru Joe Biden, după dezbaterea agresivă cu Trump. Câți americani i-au urmărit pe cei doi

Au explodat donațiile pentru Joe Biden, după dezbaterea agresivă cu Trump. Câți americani i-au urmărit pe cei doi

Donaţiile pentru candidatul democrat la preşedinţia SUA Joe Biden şi pentru Partidul Democrat au crescut puternic după dezbaterea agresivă cu preşedintele Donald Trump.

Așadar, e posibil să crească avantajul financiar al lui Biden înainte de alegerile din noiembrie, transmite Reuters.

Campania Biden a înregistrat cea mai bună strângere de fonduri într-o singură oră consemnată până acum, chiar în timpul dezbaterii de marţi, atrăgând 3,8 milioane de dolari, a declarat managerul adjunct al campaniei, Kate Bedingfield.

ActBlue, cel mai important site democrat de strângere de fonduri, a procesat peste 36 de milioane de dolari într-un interval de 16 ore de la începutul primei dintre cele trei dezbateri care vor avea loc între cei doi candidaţi.

Campania Trump şi Comitetul Naţional Republican nu au răspuns imediat solicitării de comentarii referitoare la fondurile atrase în seara respectivă.

După haosul de la prima dezbatere dintre Trump și Biden, se schimbă formatul întâlnirilor

Câți oameni s-au uitat la dezbatere

Confrutnarea dintre cei doi a fost urmărită de peste 73 de milioane de telespectatori, cu 13% mai puţin decât a înregistrat prima confruntare din 2016 dintre Trump şi candidatul democrat de atunci, Hillary Clinton, informează Variety.

Transmisiunea a atras 73,1 milioane de telspectatori, potrivit Nielsen, cu 13 milioane mai puţin decât prima dezbatere Trump - Clinton, care a fost urmărită de 84,4 milioane de telespectatori pe 13 reţele de televiziune, aceasta fiind cea mai mare audienţă din istoria de 60 de ani de dezbateri televizate.

Dezbaterea de marţi seară - transmisă de ABC, CBS, NBC, Fox, Telemundo, Univision, PBS, CNN, CNNe, Fox Business Network, Fox News, MSNBC, Newsmax, Newsy, Vice şi WGNA - a devansat celelalte două din 2016, care au atras 66,5, respectiv 71,5 milioane de telespectatori.

Trump și Biden s-au confruntat în prima dezbatere televizată – una haotică, plină de întreruperi și atacuri la persoană (Video)

În 2012, prima dezbatere între Barack Obama şi Mitt Romney a fost urmărită de 67,2 milioane de telespectatori.

Cât priveşte reţelele de televiziune, Fox News a înregistrat cea mai mare audienţă - cu 17,8 milioane de telespectatori. ABC s-a clasat pe poziţia a doua, cu 12,6 milioane de telespectatori, iar NBC, pe a treia, cu mai puţin de 10 milioane. CNN şi MSNBC au avut 8,3 milioane de telespectatori, respectiv 7,2 milioane. Lor le urmează CBS şi Fox, cu 6,4 milioane, respectiv 5,4 milioane, Telemundo şi Univision, cu 2,7 milioane, şi Fox Business, cu 758.000 de telespectatori.

Înainte de dezbaterile din 2016, cea mai urmărită a fost cea din 1980 dintre Jimmy Carter şi Ronald Reagan, care a atras 81 de milioane de telespectatori.

Prima dezbatere electorală din cadrul alegerilor americane și importanța lor pentru lumea liberă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇