Trump se pregătește să-şi reia campania electorală pe teren, deși nu este clar dacă mai este contagios

Trump se pregătește să-şi reia campania electorală pe teren, deși nu este clar dacă mai este contagios

Preşedintele american Donald Trump se pregătea vineri să îşi reia campania electorală pe teren, la numai o săptămână după ce a fost internat în spital din cauza infectării cu coronavirus.

Nu este încă clar dacă el mai este contagios şi dacă personalul său de campanie a reuşit să programeze evenimente atât de rapid, relatează Reuters.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Keyleigh McEnany, a afirmat vineri că preşedintele lucrează intens şi este gata să pornească la drum imediat ce îi va permite medicul personal.

ADVERTISING

”Vrea să vorbească cu americanii şi vrea să iasă. Logistic, deşi e posibil mâine, va fi greu. Va fi decizia staffului de campanie”, a declarat ea canalului de televiziune Fox News.

Trump a anunţat în 2 octombrie că a fost testat pozitiv la coronavirus şi a fost internat în aceeaşi zi la spitalul militar Walter Reed de lângă Washington. El a fost externat lunea trecută, iar joi seara susţinea că se simte ”într-adevăr bine” şi că intenţionează să participe la întruniri electorale sâmbătă în statul Florida şi duminică în Pennsylvania.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Reuters nu a reuşit să obţină de la reprezentanţii campaniei electorale pentru realegerea preşedintelui un comentariu privind planurile imediate. După îmbolnăvirea lui Trump, s-au înregistrat cazuri de coronavirus şi în rândul conducerii campaniei.

Trump a pierdut teren în fața lui Biden

Sondajele de opinie arată că, înaintea alegerilor din 3 noiembrie, actualul preşedinte republican este mai slab cotat decât contracandidatul său democrat, fostul vicepreşedinte Joe Biden.

ADVERTISING

Trump a pierdut teren în ultima săptămână, când a fost nevoit să rămână la Casa Albă după ieşirea din spital şi nu a putut participa la acţiuni pentru strângerea de fonduri şi întâlniri cu alegătorii.

Administraţia de la Washington a fost criticată pentru modul în care a gestionat epidemia de coronavirus şi pentru lipsa de stricteţe faţă de portul măştii şi distanţarea socială în interiorul Casei Albe.

De asemenea, mesajele preşedinţiei privind starea de sănătate a lui Trump au fost uneori confuze în ultimele zile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇