Declarație a Parlamentului României în care condamnă ferm atacurile Hamas și sprijină Israelul fără rezerve

Declarație a Parlamentului României în care condamnă ferm atacurile Hamas și sprijină Israelul fără rezerve

Plenul comun al Parlamentului a adoptat miercuri o declaraţie în care condamnă cu fermitate atacurile organizaţiei teroriste Hamas împotriva statului Israel, crimele, violenţa dezlănţuite asupra populaţiei civile, înfiltrările teroriste şi luarea de ostatici şi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul, subliniind dreptul său la autoapărare pentru eliminarea pericolului terorist.

Parlamentul solicită instituţiilor internaţionale să ia toate măsurile necesare pentru returnarea în siguranţă a ostaticilor răpiţi.

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat că ura şi violenţa nu au ce căuta între noi, iar forţele care recurg la acest arsenal trebuie izolate şi condamnate.

ADVERTISING

Declaraţia Parlamentului a fost adoptată cu 284 de voturi pentru şi trei nu votez

Ciucă a condus şedinţa şi a spus că această declaraţie este şi ”un apel către societatea românească de a strânge rândurile şi a se uni în jurul valorilor democratice care ne leagă”. 

”Deputaţii şi senatorii din Parlamentul României au fost şocaţi să observe atacurile teroriste barbare îndreptate împotriva statului Israel, violenţa dezlăntuită de organizaţia teroristă Hamas asupra populaţiei civile.

Deşi ar trebui să fie doar o amintire a tragediilor care au însoţit cele mai întunecate momente ale istoriei umanităţii, imaginile din ultimele zile, numărul semnificativ de victime nevinovate - ucişi, torturaţi, răniţi ostatici, au arătat din nou întregii lumi că siguranţa necesită o vigilenţă permanentă”, se precizează în declaraţie.

ADVERTISING

Parlamentul arată că ”lupta împotriva terorismului şi a tuturor ideologiilor bazate pe ură reprezintă o datorie a întregii societăţi, dar şi un element fundamental al responsabilităţii noastre, atât din prezent, cât pentru viitor”.

”Reprezentându-i pe toti cetăţenii României, noi, membrii Parlamentului României, ne exprimăm solidaritatea deplină cu statul Israel şi cetăţenii săi. Urmărim cu atenţie şi îngrijorare situaţia  ostaticilor răpiţi de pe teritoriul statului Israel. În acest context, subliniem că este necesar să acţionăm în permanenţă pentru crearea celor mai eficiente mecanisme care să asigure protecţia libertăţii, democraţiei şi a vieţilor omeneşti”, afirmă aleşii.

ADVERTISING

”Având în vedere atacurile teroriste îndreptate împotriva statului Israel, necesitatea consolidării politicilor de eliminare a oricăror forme de terorism, precum imperativul exprimării unui puternic angajament politic de a acţiona hotărât împotriva tuturor mijloacelor de promovare a ideologiilor bazate pe ură, Parlamentul României:

  • condamnă cu fermitate atacurile organizaţiei teroriste Hamas împotriva statului Israel, crimele, violenţa dezlănţuite asupra populaţiei civile, înfiltrările teroriste şi luarea de ostatici;
  • exprimă solidaritatea deplină cu statul Israel;
  • subliniază dreptul suveran al statului Israel la autoapărare pentru eliminarea pericolului terorist.
  • subliniază dreptul suveran al statului Israel pentru luarea tuturor măsurilor necesare în vederea protejării populaţiei civile;
  • exprimă regretul profund pentru victimele acestor atacuri, transmite condoleanţe familiilor îndoliate şi urări de însănătoşire persoanelor rănite; reafirmă hotărârea membrilor săi pentru susţinerea, în continuare, în plan legislativ instituţional, a acţiunilor de combatere a oricăror forme şi manifestări de terorism; solicită instituţiilor internaţionale să ia toate măsurile necesare pentru returnarea in siguranţă a ostaticilor răpiţi de pe teritoriul statului Israel pentru condamnarea oricăror atacuri teroriste.
  • solicită autorităţilor publice să asigure toate măsurile necesare pentru protejarea Comunităţilor Evreieşti din Romania şi prevenirea oricăror incidente pe teritoriul ţării noastre;
  • reafirmă importanţa deosebită a parteneriatului dintre România şi statul Israel, inclusiv în contextul împlinirii a 75 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte”, se precizează în declaraţia Parlamentului. 

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇