Israelul a ras de pe fața pământului 790 de locuințe din Gaza și a recâștigat controlul asupra gardului de la frontieră. Zeci de bebeluși asasinați, unii decapitați de Hamas (Video)

Israelul a ras de pe fața pământului 790 de locuințe din Gaza și a recâștigat controlul asupra gardului de la frontieră. Zeci de bebeluși asasinați, unii decapitați de Hamas (Video)

Israelul a bombardat intensiv Fâşia Gaza, în cursul nopţii de luni spre marţi, distrugând sute de locuinţe, în timp ce militanţii Hamas au lansat rachete spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv.

Oficial, violenţele s-au soldat până acum cu peste 900 de morţi în Israel (din care între 100 şi 150 sunt soldaţi) şi aproape 700 în Gaza.

În plus, armata israeliană susţine că în jur de 1.500 de cadavre ale militanţilor Hamas au fost găsite pe teritoriul israelian.

Forţele de apărare israeliene (IDF) au anunţat că peste 200 de ţinte au fost lovite peste noapte în Gaza.

"Zeci de avioane de luptă au atacat peste 200 de ţinte în toată zona cartierului Rimal şi Khan Yunis în timpul nopţii", a precizat armata, într-o postare pe X, însoţită de clipuri video.

Loviturile aeriene au ras de pe faţa pământului 790 de locuinţe şi au avariat grav 5.330, a anunţat marţi dimineaţă Biroul ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare, citat de The Guardian.

ADVERTISING

Deteriorarea a trei puncte de alimentare cu apă şi canalizare a întrerupt aceste utilităţi pentru 400.000 de palestinieni din Gaza.

Pe de altă parte, Israelul a recâştigat controlul asupra gardului de la frontiera cu Gaza, după ce atacatorii palestinieni din Hamas care au efectuat o incursiune în masă în weekend au făcut mai multe breşe.

Acum armata israeliană plantează mine în părţile în care zidul a fost dărâmat, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al armatei. Contraamiralul Daniel Hagari a declarat că nu au existat noi infiltrări din Gaza începând de luni.

Armata israeliană îi sfătuiește pe palestinieni să părăsească Fâșia Gaza şi să plece în Egipt. „Trecerea Rafah este încă deschisă. Oricine poate ieși, i-aș sfătui să iasă”, spune lt. col. Richard Hecht, citat de Times of Israel.

ADVERTISING

Zeci de bebeluşi asasinaţi

Ministerul israelian de Externe a anunţat că 40 de bebeluşi au fost ucişi - iar unii au fost decapitaţi - de către combatanţi din cadrul grupării islamiste palestiniene Hamas în kibuţul Kfar Aza, relatează Reuters,.

Ministerul a postat pe X un reportaj realizat de către postulisraelian I24 News. Jurnalişti de la postul I24 News prezintă în acest reportaj, la faţa locului ce au descoperit în kibuţ luat cu asalt de Hamas.

La patru zile de la atacurile teroriste ale Hamas în Israel, militari din Tsahal (armata israeliană, IDF) şi jurnaliști internaţionali au descoperit marţi oroarea care a lovit sâmbătă dimineaţa kibuţurile Kfar Aza et Beeri, în Israel, la doar câţiva kilometri de bariera de securitate care-l desparte de Fâşia Gaza.

ADVERTISING

Cele două localităţi au fost luate cu asalt de către gruparea islamistă, care a lăsat în urma sa cadavre.

Reuters scrie că presa străină a fost autorizată marţi de către forţele israeliene să intre în kibuţul Kfar Aza, asupra căruia au preluat controlul în ultimele zile.

„N-am văzut niciodată aşa ceva în toată viaţa mea. Vezi bebeluşi, mame, taţi în camerele lor, în buncărele lor de protecţie şi cum i-au ucis teroriştii”, declară Reuters maiorul israelian Itaï Virov.

„Acesta nu este un război, nu este un câmp de luptă. este un masacru, este o activitate teroristă. N-am văzut niciodată aşa ceva în toată viaţa mea”, repetă el.

Hamas e gata de un război lung

Un responsabil al Hamas a respins orice negociere cu Israelul atât timp cât continuă ostilităţile.

Hamas este gata să ducă un război lung cu Israelul și va folosi zecile de ostatici ținuți în Gaza pentru a asigura eliberarea palestinienilor închişi în Israel și SUA, a declarat un membru înalt al grupării militante, pentru AP.

Ali Barakeh, un membru al conducerii grupului aflat la Beirut, a spus că Hamas are un arsenal de rachete care va ţine mult timp. „Ne-am pregătit bine pentru acest război și pentru a face față tuturor scenariilor, chiar și scenariului războiului lung”.

Români înapoi în ţară şi ajutor de la americani

Cât despre români, MAE anunţă că alţi 596 de conaţionali au revenit în ţară din Israel, în noaptea de luni spre marţi, cu curse TAROM şi ale unor companii private.

Iar americanii au început deja să livreze Israelului muniție și echipament militar, a declarat Casa Albă, în timp ce Pentagonul își revizuiește inventarele pentru a vedea ce altceva poate fi trimis rapid. John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, a confirmat că primul lot de ajutor militar „își croiește drumul” spre Israel.

Iar într-o notă mondenă, Playboy anunță că își încheie relația cu vedeta libanez-americană Mia Khalifa din cauza postărilor acesteia de pe rețelele de socializare care susțin atacul Hamas asupra Israelului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇