Cristian Presură și Ciprian Mihali se alătură proiectului REPER

Cristian Presură și Ciprian Mihali se alătură proiectului REPER

Cunoscutul fizician și cercetător român Cristian Presură și profesorul universitar Ciprian Mihali au anunțat că se alătură proiectului REPER, inițiat de politicienii care au plecat din USR împreună cu Dacian Cioloș.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de Cristain Presură.

„Ne-am hotărât împreună să ne alăturăm proiectului REPER, cu convingerea că numeroase lucruri învățate și trăite de noi pot fi puse acum în slujba unei acțiuni colective, în care ne angajăm cu speranță și curaj.

O facem amândoi cu încrederea că există în România și în diaspora românească multe femei și mulți bărbați harnici și cinstiți cu care se poate reclădi demnitatea națională și europeană a acestei țări.

ADVERTISING

Că țara asta își poate găsi drumul drept dacă își găsește oamenii potriviți care să o servească. Dar și că nu suntem pierduți pe veci din cauza corupției și plagiatelor, a politicii publice pentru grupuri de interese private ori a justiției capturate de prădători și beneficiari de privilegii.

Că nu va fi nevoie să găsim tot timpul scuze pentru un spital care arde, pentru o școală care eșuează, pentru o autostradă care nu se face.

Că nu vom fi mereu codașii Europei în cele mai negre statistici ale sărăciei, analfabetismului funcțional ori mamelor minore.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu ne facem iluzii și nu credem în miracole, dar nici nu suntem fataliști să considerăm că am fi condamnați ca țară la înapoiere și la fraudă perpetuă.

Credem în integritate și în inteligența colectivă, în capacitatea oamenilor de a face lucruri bune împreună.

Și așa cum orice câmp se seamănă plantând un bob, apoi un alt bob, tot așa credem și noi că putem participa unii alături de alții, fiecare cu priceperile noastre, la a crește o Românie de care copiilor noștri să nu le mai fie rușine.

Haideți așadar să ne adunăm puterile și să facem din noi înșine forța care schimbă această țară”, se arată în postare.

ADVERTISING

La finele lunii mai, Dacian Cioloş a demisionat din USR, împreună cu 4 europarlamentari şi a anunțat că lansează Partidul Reper. La începutul lunii iunie, europarlamentarul Dragoș Pîslaru a anunțat că a fost depusă cererea de înființare a partidului și că vor intra în REPER zeci de parlamentari USR.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇