Încă un parlamentar USR pleacă din partid și se înscrie în REPER: Interesul de gașcă ajunge să fie pus mai presus de binele comun

Încă un parlamentar USR pleacă din partid și se înscrie în REPER: Interesul de gașcă ajunge să fie pus mai presus de binele comun

Deputatul Cristina Rizea a anunțat că a demisionat din USR și s-a alăturat noului partid înființat de Dacian Cioloș, REPER.

Rizea spune că deși USR e plin de mulți oameni faini, a văzut cum interesul de gașcă, de beneficii ajunge să fie pus mai presus de binele comun.

”Mi-am dat demisia din USR. Eu cred că menirea unui politician este de a-și servi poporul care l-a ales, cu demnitate, bună credință și onestitate. Așa văd eu această #politicăaltfel pe care o clamăm în USR de ani de zile. Doar că lucrurile nu stau mereu așa cum ne dorim, deși USR e plin de mulți oameni faini.

ADVERTISING

Am văzut cum puterea ajunge să te pervertească, am văzut cum interesul de gașcă, de beneficii ajunge să fie pus mai presus de binele comun. Eu aleg să-mi păstrez reperele, să rămân fidelă principiilor pentru care am întrat în politică cu trei ani în urmă.

Aleg să clădesc și nu să dezbin. Aleg să evoluez și nu să mă pierd în orgolii și lupte fără sens. Aleg să las în urmă USR și să construiesc din nou, de la capăt, mai bine și mai temeinic. Aleg REPER”, scris Cristina Rizea pe Facebook.

Este al doilea parlamentar USR care pleaca din partid și se înscrie în REPER. Primul a fost Cosmin Poteraș, senator de Dolj.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amintim că, la finalul lunii mai, după săptămâni întregi de zvonuri, Dacian Cioloş a anunţat oficial că a demisionat din USR alături de europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța şi Dragoș Tudorache. Aceștia au lansat un proiect politic, REPER.

Cererea de înfiinţare a partidului Reînnoim Proiectul European al României, cu denumira prescurtată REPER, a fost depusă şi înregistrată, la începutul lunii iunie, la Tribunalul Bucureşti.

Potrivit actului constitutiv al REPER, conducerea interimară a formaţiunii politice va fi asigurată, până la primul congres, în copreşedinţie, de Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru.  

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇