Corupţia din Poliţie: Bode nu vrea să pună egal între 129.000 de angajaţi MAI şi "câteva uscături pe la Permise, pe la Paşapoarte"

Corupţia din Poliţie: Bode nu vrea să pună egal între 129.000 de angajaţi MAI şi "câteva uscături pe la Permise, pe la Paşapoarte"

Ministrul de Interne, Lucian Bode, este neplăcut surprins că trebuie să dea explicaţii despre “uscături”, făcând referire la cazul de la Mehedinţi, în care este cercetat şeful Poliţiei de Frontieră într-un dosar de contrabandă.

Bode nu e de acord să fie pus semnul egal între 129.000 de angajaţi ai MAI şi câteva “uscături” de la Permise, Paşapoarte şi Rutieră.

Bode a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în Mamaia, ce părere are despre cazul de la Mehedinţi în care a fost implicat şeful Poliţiei de Frontieră.

ADVERTISING

“La Mehedinţi am avut o activitate pe care am pregătit-o împreună cu Direcţia Generală Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne de câteva luni. La acţiune au participat peste o mie de efective ale MAI, scopul a fost acela de a destructura o reţea de contrabandă cu ţigări şi am reuşit.

Din păcate, în această reţea erau infiltraţi şi câţiva angajaţi ai MAI. Cinci dintre aceştia, au fost cinci percheziţii la cinci angajaţi, trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în acest moment doar unul se află în arest din cei 16 ridicaţi”, a relatat Bode.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a precizat că MAI îşi face curăţenie în propria ogradă. 

“Mesajul meu este unul cât se poate de clar. Ne facem curăţenie în propria ogradă, nu tolerăm nicio abatere de la cea mai importantă calitate pe care trebuie să o aibă un angajat al MAI: integritatea.

Sigur că sunt neplăcut surprins că trebuie să dau explicaţii despre astfel de uscături, dar în aceste condiţii niciodată nu o să fiu de acord să punem semnul egal între 129.000 de angajaţi ai MAI şi câteva uscături pe la Permise, pe la Paşapoarte, pe la Brigada Rutieră sau unde au mai fost astfel de situaţii, la Sibiu, Timişoara, Botoşani şi iată acum la Mehedinţi. (click pe linkurile din text pentru a afla cazurile la care face referire - n.red.)

ADVERTISING

Ancheta îşi urmează cursul, este important că am destructurat acea reţea, costurile unei astfel de intervenţii sunt foarte mari, dar în acelaşi timp efectul este unul pe termen lung atât în interiorul structurilor noastre, cât şi în afară. Vorbim de 170 de percheziţii din care cinci au fost lucrători ai MAI”, a transmis Lucian Bode.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇