Consiliera lui Viktor Orban s-a răzgândit și nu mai demisionează. După ce l-a acuzat de nazism, acum spune: Sunt mândră de tine!

Consiliera lui Viktor Orban s-a răzgândit și nu mai demisionează. După ce l-a acuzat de nazism, acum spune: Sunt mândră de tine!

Zsuzsa Hegedüs, consilieră și prietenă a premierului Ungariei Viktor Orban, s-a răzgândit și nu mai demisionează. Marți, aceasta anunțase că renunță la funcție, în semn de protest față de discursul rasist ținut de Orban la Băile Tușnad, pe care îl consideră „pur nazist” și „demn de Goebbels”.

Acum, însă, ea spune că discursul pe care liderul maghiar l-a susținut la Viena, în care a afirmat că ”se întâmplă uneori să vorbesc de o manieră care poate fi prost înţeleasă”, a convins-o să renunțe la demisie.

ADVERTISING

Mai mult, Zsuzsa Hegedüs declară acum că este mândră de Viktor Orban și că poate conta pe ajutorul ei, scrie Index.hu.

„Dragă, Viktor! Tocmai am citit declarația ta de la Viena, cu care te-ai distanțat public de afirmațiile incriminatoare precedente. Nimic nu mi-ar fi putut aduce mai multă bucurie, pentru că, așa cum am spus-o, în 20 de ani nu am avut niciodată impresia că vreo discriminare sau prejudecată etnică ți-ar putea trece prin minte.

Sunt mândră de tine. Poți conta pe ajutorul meu în viitor, la fel ca în ultimii douăzeci de ani”, a transmis consiliera într-o scrisoare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Zsuzsa Hegedüs îl cunoaște pe Viktor Orban din 2002, iar cei doi au avut, pe lângă relația profesională, o relație de prietenie. Cu toate acestea, în scrisoarea deschisă prin care și-a anunțat marți demisia, Hegedüs mărturisește că s-a simțit tot mai inconfortabil după "întorsătura iliberală" din ultimii ani a acestuia.

Zsuzsa Hegedüs menționează în scrisoarea sa de demisie că l-a apărat multă vreme pe premier împotriva acuzațiilor de antisemitism, dar crede că ultimul lui discurs nu mai poate avea justificare.

ADVERTISING

"Nu știu cum de nu ai observat că atunci când ai citit discursul, ca de obicei, ai prezentat un text pur nazist demn de Goebbels, de la precedentul anti-migrant și anti-european", i-a transmis ea lui Orban în scrisoarea publicată de hvg.hu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇