Viktor Orban, umăr la umăr cu cancelarul austriac: Un embargo asupra gazelor rusești nu este posibil (Video)

Viktor Orban, umăr la umăr cu cancelarul austriac: Un embargo asupra gazelor rusești nu este posibil (Video)

Un embargo asupra gazului rusesc este imposibil, au avertizat premierul ungar Viktor Orban și cancelarul austriac Karl Nehammer, la Viena.

”Ne-am întâlnit chiar acum cu un zid, iar acel zid se numeşte embargoul asupra gazelor şi aş sugera UE să nu lovim de acel zid”, a spus Orban, citat de CNN, după ce Nehammer a avertizat că un astfel de embargo ”nu este posibil”.

”Nu numai pentru că noi, Austria, suntem dependenţi de gazul rusesc. Industria germană este, de asemenea, dependentă de gazul rusesc. Iar dacă industria germană se prăbuşeşte, industria austriacă se prăbuşeşte”, a argumentat Nehammer, precizând că această situaţie ar putea duce la ”şomaj în masă”.

ADVERTISING

Cancelarul austriac a pus sub semnul întrebării și aplicarea măsurilor anunțate de UE.

”Sunt multe anunţuri din partea Comisiei UE, dar foarte puţine sunt puse în practică”, a mai spus cancelarul austriac, referitor la acţiunea blocului comunitar privind criza energetică.

El a menţionat că, de exemplu, ”nu există niciun semn” de implementare a platformei comune de cumpărare a gazelor propusă de Comisia UE. Având în vedere presiunile actuale asupra pieţei de energie, ”această platformă comună ar fi mai importantă ca niciodată”, a conchis Nehammer.

ADVERTISING

Orban a criticat și strategia de susținere a Ucrainei

Viktor Orban a folosit și această ocazie, alături de cancelarul austriac, pentru a critica strategia de susținere a Ucrainei.

El a spus că Ucraina nu poate învinge Rusia cu strategia actuală de sprijin a NATO și a avertizat asupra consecinţelor grave pentru economia europeană.

”Războiul în forma actuală nu poate fi câştigat”, iar strategia statelor membre NATO de a sprijini Ucraina cu arme şi antrenament ”a arătat până acum că nu va aduce succes”, a spus Orban.

ADVERTISING

”Fără schimbarea strategiei, nu va exista pace”, a subliniat el, avertizând că, fără pace în Ucraina, toată Uniunea Europeană va fi ”împinsă într-o situaţie de război”.

”Nu este clar cum putem evita recesiunea în UE dacă războiul continuă”, a adăugat liderul ungar.

Brüsszel a háborús gazdaság irányába halad. Ha ezen az úton megyünk tovább, abból nagy baj lesz. Mi új stratégiát javaslunk!

Brüsszel a háborús gazdaság irányába halad. Ha ezen az úton megyünk tovább, abból nagy baj lesz. Mi új stratégiát javaslunk!

Publicată de Orbán Viktor pe Joi, 28 iulie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇