Comisarul UE pe Justiţie trage România de mânecă: Mai aşteptaţi!

Comisarul UE pe Justiţie trage România de mânecă: Mai aşteptaţi!

Comisarul european pe Justiţie atrage atenţia autorităţilor române să nu adopte legile Justiţiei înainte de a avea opinia Comisiei de la Veneţia pe aceste proiecte.

Comisarul Didier Reynders s-a întâlnit cu o delegaţie USR, ocazie cu care s-a discutat despre situaţia Justiţiei din România.

"Am amintit: Comisia Europeană este în contact cu autorităţile române pentru a discuta despre reforme şi cărora le recomand să aştepte opinia Comisiei de la Veneţia privind proiectele de legi ale Justiției înainte de a le adopta, pentru a se asigura că sunt în conformitate cu standardele europene", a scris comisarul pe Twitter.

ADVERTISING

Didier Reynders s-a întâlnit s-a întâlnit miercuri cu fostul ministru Stelian Ion, europarlamentarul Vlad Gheorghe şi deputatul Silviu Dehelean.

Amintim că prima dintre Legile Justiţiei (cea referitoare la CSM) a trecut marţi de Camera Deputaţilor, iar a doua a intrat joi deja în dezbaterea comisiei speciale.

Comisia de la Veneția va emite o opinie pe cele trei legi ale Justiției inițiate de ministrul Cătălin Predoiu și trimise în Parlament de Guvernul Ciucă, după intervenţia USR. Acest lucru însă va mai dura, iar parlamentarii sunt în procedură de urgenţă pentru a le adopta cât mai repede.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇