Oficial: Firea va fi pe lista PSD la europarlamentare. Alături de Burduja, va coordona campania pentru medicul Cîrstoiu, candidat la PMB

Oficial: Firea va fi pe lista PSD la europarlamentare. Alături de Burduja, va coordona campania pentru medicul Cîrstoiu, candidat la PMB

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a anunţat că Gabriela Firea va fi pe lista comună a coaliţiei la europarlamentare şi va coordona alături de Sebastian Burduja campania electorală pentru Capitală.

El a mai afirmat că medicul Cătălin Cîrstoiu are prima şansă la Primăria Bucureşti, susţinut de cele două partide.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, alături de candidatul comun Cătălin Cârstoiu, dar şi de președinții PSD București și PNL București, Gabriela Firea și Sebastian Burduja, vor susține o conferință de presă, miercuri, la ora 12, la Parlament.

ADVERTISING

”Vor fi coordonatorii de campanie pe Bucureşti, din partea PSD doamna Gabriela Firea, din partea PNL, domnul Burduja”, a declarat secretarul general al PSD, citat de News.ro.

În coaliţie se vor stabili marţi seară sau miercuri candidaţii pentru sectoarele 1, 2 şi 5. ”Nu am stabilit, discutăm, ce pot să vă spun e că vom avea candidaţi comuni şi liste comune la consiliul local şi Consiliul General".

Despre candidatul PSD-PNL la Primăria Generală, Cătălin Cîrstoiu, Stănescu a afirmat că este un medic recunoscut, manager de spital şi consideră că, susţinut de ambele partide, are prima şansă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Joi PSD va convoca Consiliul Naţional în care se vor valida o parte dintre candidaţii la locale şi lista la europarlamentare.

Întrebat dacă îi va bate Cîrstoiu pe Cristian Popescu Piedone şi pe Nicuşor Dan, Stănescu a afirmat că alianţa PSD şi PNL are prima şansă: ”E o competiţie, vom vedea, dar noi sperăm şi facem tot ce e posibil ca domnul Cîrstoiu să fie primarul Capitalei”.

Liderii coaliției au decis luni seara, într-o ședință de aproape 4 ore, să aibă un candidat comun la primăria generală, iar pe surse a apărut informația că acesta va fi managerul Spitalului Universitar, medicul Cătălin Cîrstoiu.

ADVERTISING

De altfel, marți dimineață, Cîrstoiu a fost văzut intrând în Palatul Victoria, surse politice citate de News.ro declarând că au loc ultimele discuții înainte ca cele două partide să facă anunțul oficial. Potrivit discuțiilor, medicul nu se va înscrie în niciun partid şi va candida ca independent susţinut de cele două partide.

Şi Gabriela Firea a fost azi la Palatul Victoria, pentru o discuţie cu Marcel Ciolacu.

Totodată, coaliţia de guvernare analizează și varianta ca PNL să aibă candidatul la Primăria Sectorului 1, iar PSD candidaţii la sectoarele 2 şi 5, au precizat surse politice, însă decizia nu este încă finală.

La Sectorul 1 deja şi-a început campania liderul PNL Sector 1, George Tuţă, însă a fost vehiculat şi numele liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, însă acesta a anunţat deja că nu doreşte o candidatură la sector.

La Sectorul 5 este vehiculat numele prefectului PSD Rareş Hopincă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇