Clotilde Armand a fost, în sfârșit, validată ca primar al Sectorului 1

Clotilde Armand a fost, în sfârșit, validată ca primar al Sectorului 1

Clotilde Armand a anunțat, joi la amiază, că Judecătoria Sectorului 1 i-a validat mandatul de primar al Sectorului 1.

Armand a postat pe Facebook decizia instanței:

''Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite sesizarea formulată de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1, Sector 1 Bucureşti.

Validează mandatul pentru funcţia de primar al Sectorului 1 Bucureşti, obţinut de doamna CLOTILDE-MARIE-BRIGITTE ARMAND, candidata Alianţei USR-PLUS. Dispune comunicarea prezentei încheieri de îndată prefectului şi Secretarului General al Sectorului 1 Bucureşti, cel din urmă are obligaţia aducerii la cunoştinţă publică, prin afişarea încheierii, la sediul Primăriei Sectorului 1, în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare. Executorie.''

ADVERTISING

Amintim că Judecătoria Sectorului 1 a amânat, pentru joi, pronunţarea unei decizii privind validarea lui Clotilde Armand în funcţia de primar al Sectorului 1.

Tot miercuri, Judecătoria Sectorului 2 l-a validat pe Radu Mihaiu în funcţia de primar al Sectorului 2, el fiind al cincilea primar de sector care primeşte o decizie favorabilă în instanţă.

Nicușor Dan și încă trei primari de sector au fost validați

Conform datelor AEP, la Sectorul 1, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS, a câştigat cu 40,94% dintre opţiuni, respectiv un număr de 36.455 de voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 voturi.

ADVERTISING

Daniel Tudorache a contestat însă acest rezultat şi a depus o plângere penală la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, după ce posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitaţi saci cu voturi. 

Citește mai multe despre acest scandal:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇