Claudiu Năsui renunță la directoarea acuzată de colaborare cu Securitatea: M-am gândit că un transfer de la un minister la altul nu va fi problematic

Claudiu Năsui renunță la directoarea acuzată de colaborare cu Securitatea:  M-am gândit că un transfer de la un minister la altul nu va fi problematic

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, renunță la mutarea unei directoare de la Finanţe, după ce presa a relatat că femeia a primit verdict de colaborare cu Securitatea.

Florina Prisăcaru a primit în 2019 verdict de colaborare cu Securitatea – poliția politică a regimului comunist. Claudiu Năsui a vrut să o mute din Ministerul Finanțelor, condus de Alexandru Nazare, în instituţia pe care o conduce el. Acum, ministrul anunță că renunță la mutare.

”Am încercat să mut o directoare din Ministerul Finanțelor în Ministerul Economiei. Voi renunța la mutare”, a anunțat, joi, ministrul.

ADVERTISING

Știa de dosarul CNSAS

El a povestit, pe Facebook, că în prezent este preocupat de organizarea ministerului și a căutat o persoană cu experiență care să ”repare multe lucruri”.

În plus, precizează că fix din cauza dosarului CNSAS nu a mai numit-o pe Prisăcaru în funcția de secretar general.

”Ministerul Economiei și Energiei, așa cum este acum, se împarte în două ministere. Personalul se va împărți între cele două ministere. O prioritate a zilelor acestea este organizarea ministerului, iar asta în același timp cu deblocarea schemelor de ajutor de stat aflate în derulare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Unii oameni își doresc să rămână în Ministerul Economiei, dar unii vor pleca. Din punct de vedere administrativ, am ca scop să repar multe lucruri în minister.

De aceea, am căutat o persoană care să aibă experiență în zona aceasta. Nu cunosc multă lume la stat, așa că am căutat cât de bine am putut persoane. Am renunțat la numirea ei în calitate de secretar general tocmai din cauza dosarului CNSAS, dar m-am gândit că un transfer de la un minister la altul nu va fi problematic. Mutarea ei ar fi fost de pe postul pe care îl ocupă acum, pe fix același post la economie”, se mai arată în postare.

ADVERTISING

A cerut scuze

Năsur reiterează că a renunțat la mutare și își prezintă scuzele ”pentru toată situația creată”.

”Văd că se reia minciuna că familia mea ar avea vreo treabă cu fosta securitate. Am crezut că minciuna aceasta se va termina odată cu campania. Ca să fie clar, familia mea nu a avut nicio legătură, de niciun fel, cu fosta securitate, nici înainte de revoluție și nici după”, conchide postarea din mediul online.

Am încercat să mut o directoare din ministerul finanțelor în ministerul economiei. Voi renunța la mutare.Ministerul...

Posted by Claudiu Nasui on Thursday, January 28, 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇