Ciucă va discuta cu ministrul de Finanțe despre o eventuală schimbare a sa din funcție

Ciucă va discuta cu ministrul de Finanțe despre o eventuală schimbare a sa din funcție

Nicolae Ciucă va avea o discuţie cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, pe tema unei schimbări a acestuia din funcţie.

Afirmaţia lui Ciucă a fost făcută în contextul în care a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă ia în considerare acest aspect.

”Există o discuţie pe care am avut-o cu domnul ministru. Dincolo de aprecierea personală pe care o am legată de activitatea domnului ministru din perioada în care am exercitat funcţia de premier, iar domnia sa a fost ministrul Fondurilor Europene (...) în momentul de faţă, la Ministerul Finanţelor, Marcel Boloş a căutat să-şi pună şi să-şi valorifice cât de mult a putut cunoştinţele şi să facă în aşa fel încât să gestioneze partea aceasta de deficit bugetar.

ADVERTISING

Probabil că are şi motive personale pe care le ia în considerare, ţinând cont că toată presiunea este îndreptată asupra propriei persoane şi voi avea o discuţie cu domnia sa legată de acest subiect”, a afirmat Nicolae Ciucă, vineri seară. 

El l-a elogiat pe Marcel Boloş pentru modul în care şi-a exercitat funcţia de ministrul al Investiţiilor şi Proiectelor Europene: ”Vreau să-i mulţumesc încă o dată şi să reamintesc faptul că România, cu ministrul Boloş la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a reuşit să obţină şi să realizeze cea mai mare absorbţie în vreun an, vreodată, de când am devenit membri ai Uniunii Europene şi asta i se datorează, din perspectiva mea, dumnealui şi echipei de la MIPE pentru acest efort”.

ADVERTISING

Boloș, sub tirul lui Ciolacu

În ultima vreme, ministrul Boloş s-a aflat sub tirul ironiilor lui Marcel Ciolacu.

Întrebat ce părere are despre propunerea ca firmele care au datorii la bugetul de stat să poată face plăţi în numerar, dar aceste plăţi să fie plafonate, premierul a răspuns recent: „În ceea ce priveşte plafoanele, nu ştiu dacă mai e acea emisiune celebră, cu copiii spun lucruri trăsnite, câteodată şi ministrul Finanţelor spune lucruri trăsnite”.

Ciolacu a vorbit şi despre discuţiile care au loc la nivelul Ministerului Finanţelor cu mediul de afaceri.

„Până acum, marea problemă a oricărui guvern, din punctul meu de vedere, a fost că nu exista transparenţă. În acest moment există transparenţă. Normal că această transparenţă creează şi breaking news-uri, pentru că ce trec anumiţi funcţionari, cum consideră un anumit ministru, pune aceste acte normative în transparenţă. Eu am anunţat în şedinţa de guvern că nu va mai trece nimic prin şedinţa de guvern până nu închide toate discuţiile cu mediul de afaceri şi cu cei implicaţi. Pe urmă urmează să discutăm în coaliţie şi apoi să luăm decizia în Guvern. Mi se pare un lucru cât se poate de corect”.

ADVERTISING

La finalul lunii iunie, acelaşi Ciolacu îl mustra pe Boloş după nebunia e-Factura și e-TVA:

„Digitalizare înseamnă simplificare pentru firme și combaterea evaziunii fiscale pentru stat. De aceea, domnule ministru Boloș, orice proiect trebuie discutat mai întâi cu cei vizați. Nu invers.

Înțeleg că v-ați consultat, până la urmă, cu experții contabili și cu mediul de afaceri și veniți astăzi cu o serie de modificări care țin cont de realitate”, a declarat premierul.

Întrebat recent dacă declarațiile premierului l-au decredibilizat, Boloș a răspuns: „Nu m-a pus într-o situație prea plăcută în relația cu Comisia Europeană”.

Boloş nu pare însă speriat de remaniere.

„Este decizia dumnealui și dumnealui apreciază ce este potrivit”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇