Ministrul de Finanțe îl acuză pe șeful Ciolacu că-l discreditează în fața Comisiei Europene: Nu mi-a picat bine

Ministrul de Finanțe îl acuză pe șeful Ciolacu că-l discreditează în fața Comisiei Europene: Nu mi-a picat bine

Tensiuni ies la iveală din Guvern. După ce premierul Marcel Ciolacu a declarat că ministrul de Finanţe spune „lucruri trăsnite”, Marcel Boloş îl acuză pe şeful din Executiv că îl discreditează în fața Comisiei Europene.

„Nu mi-a picat bine această remarcă a domnului prim-ministru, în condițiile în care Ministerul de Finanțe face eforturile necesare pentru combaterea evaziunii fiscale, de asemenea, pentru o mai bună colectare a acestor creanțe bugetare la bugetul de stat prin soluțiile corecte, pentru a încasa mai mulți bani la buget și din respect față de cei care își plătesc impozitele și taxele la timp.

ADVERTISING

Nu cred că a fost o remarcă prea potrivită, în condițiile în care România are nevoie de credibilitate în acestă perioadă în relația cu Comisia Europeană”, a declarat Boloș, vineri seara, la Digi24.

Întrebat dacă declarațiile premierului l-au decredibilizat, Boloș a răspuns: „Nu m-a pus într-o situație prea plăcută în relația cu Comisia Europeană”.

Boloş nu pare speriat de remaniere.

„Este decizia dumnealui și dumnealui apreciază ce este potrivit. Atâta vreme cât sunt cel care coordonează planul fiscal, structural și am nevoie de credibilizarea acestor măsuri, pentru că Comisia apreciază dacă noi suntem neputincioși pentru combaterea fenomenului de evaziune fiscală sau nu putem să ne punem în aplicare nici planul pentru îmbunătățirea colectării creanțelor bugetare, vă dați seama că acest lucru contează foarte mult.

ADVERTISING

Soluțiile pe care le-am propus sunt corecte față de cei care își plătesc impozitele și taxele”.

Boloș, sub tirul lui Ciolacu

În ultima vreme, ministrul Boloş s-a aflat sub tirul ironiilor lui Marcel Ciolacu.

Întrebat ce părere are despre propunerea ca firmele care au datorii la bugetul de stat să poată face plăţi în numerar, dar aceste plăţi să fie plafonate, premierul a răspuns recent: „În ceea ce priveşte plafoanele, nu ştiu dacă mai e acea emisiune celebră, cu copiii spun lucruri trăsnite, câteodată şi ministrul Finanţelor spune lucruri trăsnite”.

ADVERTISING

Ciolacu a vorbit şi despre discuţiile care au loc la nivelul Ministerului Finanţelor cu mediul de afaceri.

„Până acum, marea problemă a oricărui guvern, din punctul meu de vedere, a fost că nu exista transparenţă. În acest moment există transparenţă. Normal că această transparenţă creează şi breaking news-uri, pentru că ce trec anumiţi funcţionari, cum consideră un anumit ministru, pune aceste acte normative în transparenţă. Eu am anunţat în şedinţa de guvern că nu va mai trece nimic prin şedinţa de guvern până nu închide toate discuţiile cu mediul de afaceri şi cu cei implicaţi. Pe urmă urmează să discutăm în coaliţie şi apoi să luăm decizia în Guvern. Mi se pare un lucru cât se poate de corect”.

La finalul lunii iunie, acelaşi Ciolacu îl mustra pe Boloş după nebunia e-Factura și e-TVA:

„Digitalizare înseamnă simplificare pentru firme și combaterea evaziunii fiscale pentru stat. De aceea, domnule ministru Boloș, orice proiect trebuie discutat mai întâi cu cei vizați. Nu invers.

Înțeleg că v-ați consultat, până la urmă, cu experții contabili și cu mediul de afaceri și veniți astăzi cu o serie de modificări care țin cont de realitate”, a declarat premierul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇