Ciolacu nu-l demite pe Rafila: România așteaptă de la premier să nu ia decizii emoționale UPDATE Dacă apar probe noi, nu voi ezita sa cer demisii de sus până jos!

Ciolacu nu-l demite pe Rafila: România așteaptă de la premier să nu ia decizii emoționale <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Dacă apar probe noi, nu voi ezita sa cer demisii de sus până jos!

Premierul Marcel Ciolacu a comentat, joi, cazul de la Spitalul Sfântul Pantelimon unde doi medici sunt acuzaţi de omor cu premeditare. Deocamdată el nu îl demite pe ministrul Sănătăţii. Însă, dacă vor rezulta culpe privind controalele medicale şi administrative, va cere demisii ”de sus şi până jos”.

”Sperăm să fie şi ultimul caz de acest gen. N-am crezut că se poate întâmpla aşa ceva în realitate, pentru că noi vorbim de nişte medici care trebuie să salveze vieţi, nu să omoare oameni. Mai ales că nu vorbim de un omor accidental sau de malpraxis. Vorbim totuşi de omor premeditat. Un lucru foarte grav.

ADVERTISING

Din punctul meu de vedere, de mult timp n-am văzut un comunicat atât de dur al unor magistraţi, mai ales că vorbim aici de nişte făptuitori medici. Sunt ferm convins că încet, încet vom afla tot adevărul”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de News.ro.

El a menţionat că românii aşteaptă de la autorităţi să nu ia decizii emoţionale, precizând astfel că nu îl va demite pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

”Cred că România aşteaptă de la autorităţi, de la primul ministru, să nu ia decizii emoţionale. Dacă aş fi un prim-ministru care ar lua decizii emoţionale, presupun că aş fi schimbat-o şi pe doamna ministru Deca săptămâna trecută când a fost scandalul de la SNSPA.

ADVERTISING

Mă interesează să iau deciziile corecte şi îndreptăţite în funcţie de fapte. Ştiu că trăim într-o lume în care ne dorim imediat nişte vinovaţi, mai ales că suntem în nişte luni electorale. Câteodată mai vrem să acoperim cu alte lucruri alte tâmpenii făcute de către alţii, mai ales oameni politici. Părerea mea că trebuie să dăm dovadă de echilibru.

Am văzut că Ministerul Sănătăţii s-a pus la dispoziţia Parchetului în totalitate, toate documentele, foştii manageri de asemenea. Dacă vrem să trăim într-o ţară normală pe care să o construim în primul şi în primul rând pentru dvs, pentru copiii noştri, părerea mea că deciziile trebuiesc luate, îndreptăţite şi având toate detaliile”, a afirmat premierul.

ADVERTISING

"Nu voi ezita sa cer demisii de sus până jos!"

Ulterior, în şedinţa de guvern, Ciolacu a afirmat că toţi vinovaţii trebuie să meargă la închisoare. Dacă vor rezulta culpe privind controalele medicale şi administrative, va cere demisii ”de sus şi până jos”.

”Categoric, toţi vinovaţii în cazul de la Spitalul Sfântul Pantelimon trebuie să meargă la închisoare. Acuzaţia de omor cu premeditare în cazul unui medic este de neconceput, dacă aceasta este probată. Am văzut că Ministerul Sănătăţii a colaborat cu Parchetul la această anchetă din prima zi”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a avertizat că, dacă rechizitoriul procurorilor scoate la iveală vreo culpă în efectuarea controalelor administrative şi medicale, nu va ezita sa ceară demisii ”de sus până jos” la minister, spital şi Colegiul Medicilor.

”Până atunci, însă, le solicit politicienilor care vor să folosească această dramă în scop electoral să caute alte subiecte. Şi, slavă Domnului, sunt subiecte importante care nu pot fi ascunse!”, a conchis prim-ministrul.

Rafila nu vrea să plece: Nu am de ce să demisionez

Doi medici specialiști ATI și o asistentă au fost reținuţi, miercuri, pentru 24 de ore, în cazul morţilor suspecte din primăvară de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti.

Cele două doctoriţe sunt acuzate de tentativă de omor și omor calificat, iar asistenta de mărturie mincinoasă.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost întrebat joi dacă intenționează să demisioneze, ca urmare a acestui caz.

„Nu am de ce să demisionez”, spune Alexandru Rafila, citat de Mediafax.

Rafila a precizat că acuzațiile extrem de grave aduse medicilor, de omor cu premeditare, sunt individuale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇