Ciucă aruncă greșelile de recalculare a pensiilor în curtea PSD

Ciucă aruncă greșelile de recalculare a pensiilor în curtea PSD

Prezidenţiabilul PNL, Nicoale Ciucă, pune controversele privind recalcularea pensiilor pe seama comunicării defectuoase a Ministerului Muncii, condus de ministrul PSD Simona Bucura Oprescu.

Şeful PNL aminteşte că s-a spus că pensiile minerilor sunt recalculate greşit şi că aceştia vor avea de pierdut la pensie, însă subliniază că lucrurile nu stau aşa şi toţi cei care au lucrat în mină îşi vor păstra pensiile în plată, la cuantumul cel mai avantajos.

Ciucă vorbeşte despre ”o lege construită pentru eliminarea inechităţilor, dar care, zilele acestea, a stârnit mai multe controverse, din cauza comunicării defectuoase a Ministerului Muncii”.

ADVERTISING

Şi USR a cerut recent demiterea ministrului Muncii și refacerea programului informatic în cazul pensiilor. Ulterior, a sesizat Avocatul Poporului privind Legea pensiilor.

”Trebuie să fim foarte clari: nimeni nu va avea pensia scăzută.

S-a spus că pensiile minerilor sunt recalculate greşit şi că aceştia vor avea de pierdut la pensie. Lucrurile nu stau aşa. Toţi cei care au lucrat în mină îşi vor păstra pensiile în plată, la cuantumul cel mai avantajos”, a dat asigurări preşedintele PNL într-o postare pe Facebook.

ADVERTISING

Dar asta nu înseamnă că diferența, uneori substanțială, între suma în plată și cea din decizie nu va avea efecte. Și cel mai important este că viitoare indexări ale pensiilor vor fi raportate la suma din decizie, nu la aceea rămasă în plată, după cum explică Ioana Ene Dogioiu în analiza Spot de azi.

Ciucă mai scoate în evidenţă şi că ”în ultimii aproape 5 ani, de când PNL este la guvernare, pensiile au crescut cu 60%”.

”Vom continua să le majorăm. Seniorii României merită grijă şi respect, pentru toată munca depusă la construcţia României de astăzi”, promite Ciucă, din postura de candidat la prezidenţiale şi şef de partid în an electoral şi pentru parlamentare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇