Ciolacu vrea ca toți pensionarii să primească un document oficial, care să-i asigure că nu le scade pensia

Ciolacu vrea ca toți pensionarii să primească un document oficial, care să-i asigure că nu le scade pensia

După ce a ieşit o mare babilonie cu recalcularea pensiilor, premierul-candidat Marcel Ciolacu a cerut ministrului Muncii şi preşedintelui Casei de Pensii o informare cu date privind numărul deciziilor care au ajuns deja la pensionari, procesul de contestări şi stadiul recalculării acolo unde au existat erori.

De asemenea, a cerut ca pensionarilor să li se trimită un document oficial din care să rezulte că, oricare ar fi calculul legat de contributivitate, pensia lor nu scade.

”Vreau să încep prin a-i cere ministrului Muncii şi preşedintelui Casei de Pensii să trimită, până la sfârşitul săptămânii, o informare legată de stadiul procesului de recalculare a pensiilor.

ADVERTISING

Câte decizii au ajuns deja la pensionari, care este procentul de contestări şi cum se desfăşoară procedura de refacere a deciziilor de recalculare unde se constată erori”, a declarat Ciolacu, miercuri, la începutul şedinţei de guvern.

”Vreau, de asemenea, ca tuturor pensionarilor să li se trimită zilele viitoare un document oficial prin care să fie informaţi despre faptul că, oricare ar fi calculul legat de contributivitate, pensia lor nu scade! Românii trebuie să aibă garanţia că nu scade nicio pensie şi orice greşeală se poate repara!

ADVERTISING

Şi orice sumă se recuperează.  3,8 milioane de pensii cresc, adică 83% din total, ăsta este un fapt cert!", a subliniat Ciolacu, citat de News.ro.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat recent că pensiile a 719.257 de români au ieșit mai mici în urma recalculării, dar acestea vor rămâne la nivelul actual, în plată.

ADVERTISING

Mii de pensionari au stat ore întregi în aceste zile la ghișeele caselor teritoriale de pensii. Au primit deciziile de recalculare și au constatat că pensiile nu s-au majorat ori că s-au produs erori. Mulți dintre ei au venit la ghișee pentru a cere lămuriri sau chiar recalculări.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇