Ciucă: Trei companii şi două persoane fizice din Rusia, identificate în România și supuse sancţiunilor UE

Ciucă: Trei companii şi două persoane fizice din Rusia, identificate în România și supuse sancţiunilor UE

Prim-ministrul Nicolae Ciucă afirmă că trei companii şi două persoane fizice din Rusia, care alimentează financiar puterea de la Moscova, au fost identificate în România şi supuse sancţiunilor stabilite la nivelul Uniunii Europene.

citizen

Întrebat duminică seară, într-o emisiune televizată, dacă în România există firme ruseşti care alimentează financiar Kremlinul în această perioadă de război, premierul Nicolae Ciucă a precizat că trei firme şi două persoane fizice au fost identificate în acest sens şi supuse sancţiunilor.   

Urmăreşte LIVE TEXT evenimentele din Ucraina în a 12-a zi de război

„Instituţia care se ocupă de această problemă este ANAF-ul şi desigur celelalte instituţii şi până în momentul de faţă au fost identificate trei entităţi şi două persoane fizice. Intră sub sancţiuni pe mâna autorităţilor din România. Suntem obligaţi să punem în aplicare deciziile care au fost luate la nivelul Uniunii Europene”, a afirmat Nicolae Ciucă, la Digi24. 

citizen

Conform premierului, ministrul Finanţelor l-a anunţat că bunurile celor cinci au fost blocate „imediat ce au fost identificate”.

Uniunea Europeană, SUA, Marea Britanie și alte state ale lumii au impus sancțiuni economice Rusiei după invadarea Ucrainei.

În replică, Vladimir Putin a cerut Occidentului să nu escaladeze tensiunile impunând sancțiuni Federației Ruse.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇