Biden anunță noi sancțiuni, ”la fel de devastatoare ca tancurile, gloanțele și bombele rusești din Ucraina”: Putin va fi un paria pe scena mondială

Biden anunță noi sancțiuni, ”la fel de devastatoare ca tancurile, gloanțele și bombele rusești din Ucraina”: Putin va fi un paria pe scena mondială

Președintele american Joe Biden a anunțat joi seară, după reuniunea liderilor G7, noi sancțiuni pentru Moscova, despre care a spus că vor lăsa Rusia slăbită și sărăcită.

Biden a spus că întreaga lume a văzut clar că Putin este agresorul și tocmai de aceea a existat un acord complet în legătură cu noile sancțiuni impuse.

”De săptămâni avertizăm că asta se va întâmpla și acum se întâmplă la o scară mai mare decât am anticipat. Am fost transparenți cu lumea, am împărtășit informațiile ca să nu existe nicio confuzie despre ce se întâmplă.

ADVERTISING

Putin e agresorul, Putin a ales acest război și acum va suporta consecințele. Astăzi am autorizat noi sancțiuni care să aibă un impact major pe termen lung asupra Rusiei”, a anunțat președintele american.

Urmăreşte LIVE desfăşurarea evenimentelor din Ucraina invadată de trupele lui Putin

Biden a spus că Rusia nu va mai putea să își modernizeze armata sau economia.

”Suntem în complet acord. Vom limita capabilitățile Rusiei de a fi parte din economia globală, de a face afaceri în dolari, euro, yeni și lire sterline. Blocîm încă 4 bănci rusești, le înghetăm activele pe care le au în SUA.

ADVERTISING

Nu-si vor mai putea finanța armata, nu vor mai putea construi nave, va fi afectat sectorul aviatic și suntem pregătiți să facem și mai mult”, a spus Biden, adăugând și că numeroase companii sunt pe lista acțiunilor.

Pe plan militar, Biden a anunțat că SUA vor apăra ”aliații NATO, în special pe cei din Est”.

El a explicat că, deși doar anul acesta SUA au oferit 650 de milioane de dolari Ucrainei sub formă de ajutor defensiv, asta nu înseamnă că soldații americani vor fi trimiși în Ucraina.

”Forțele noastre nu vor merge în Europa să lupte în Ucraina, ci ca să îi apere pe aliații din Est. SUA vor apăra fiecare centimetru din teritoriul nato cu forta totală.

ADVERTISING

Este un moment periculos, dar lumea vede despre ce a fost vorba de la bun început. (…) Putin va fi un paria pe scena mondială. Istoria va arăta că alegerea lui Putin de a lansa un război nejustificat asupra Ucrainei va lăsa Rusia mai slabă și restul lumii mai împuternicit.

Libertatea, democrația nu pot fi distruse de tirani ca Putin și armatele lui, nu pot fi șterse din inimile oamenilor prin intimidare și forță. Libertatea va câștiga”, a conchis Biden.

Întrebat dacă are programate convorbiri cu Putin, președintele american a spus că nu.

Întrebat dacă el consideră că sancțiunile sunt la fel de devastatoare pentru Rusia precum sunt gloanțele, tancurile și bombele rusești pentru Ucraina, Biden a spus că da.

Nici de această dată numele lui Vladimir Putin nu se găsește însă pe lista sancțiunilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇